Kaikki, mitä sinun tulee tietää Connetix-, Magna-Tiles- ja Magformers-tuotteista

Lue lisää magneettisista rakennusleluista
Julkaisu pvm. Tietoa tuotteista
23. helmikuuta 2023

Kaikki parhaasta kolmesta magneettisesta rakennussarjasta ja palloradasta

Ei ole epäilystäkään siitä, että magneettiset rakennuslelut ovat paras keksintö lelujen saralla viimeiseen 20 vuoteen.

Lapset ovat leikkineet rakennusleluilla, kuten palikoilla, kepeillä ja palloilla tuhansia vuosia, ja rakentaminen on yksi viihdyttävimmistä ja opettavaisimmista leikeistä, mitä tunnemme.

Ihmisten yleinen luomishalu sai meidät ulos luolista ja lentämään avaruuteen, ja lasten magneettiset rakennuslelut saavat lapset pois ruudun äärestä luovuuden fantastiseen universumiin – ja näiden välillä on suora yhteys.

Ehkä lapsellasi on jo kotona supersuositut Magna-Tiles-laatat tai Magformers-rakennuspalikat. Ehkä Connetix on tuttu tarhasta tai koulusta. Ehkä magneettisten rakennuslelujen villi maailma on sinulle vielä aivan tuntematon ja etsit markkinoiden parasta.

Tässä postauksessa pyrimme kertomaan kaiken Magna-Tilesin, Magformersin ja Connetixin eroista, yhtäläisyyksistä, plussista ja mahdollisista miinuksista. Kaikki on koottu tänne, joten voit helposti selvittää, mihin haluatte panostaa, kun lähdette ostoksille.

Magneettiset rakennuslelut eivät ole halvimpien hankintojen joukossa, joten tiedämme, että on iso päätös valita kolmen erinomaisen merkin väliltä. Mutta toisaalta me Leluakatemiassa olemme sitä mieltä, että magneettiset rakennuslelut ovat erittäin kestäviä ja ne ovat loistavia monien eri ikäisten lasten leikkiin. Investoinnin arvoista siis!

Uppoudu lukemaan kysymyksiä ja vastauksia Connetixista, Magna-Tilesista ja Magformersista. Jos olemme unohtaneet vastata johonkin kysymyksen, kirjoita kommentti sivun alareunassa. Pyrimme vastaamaan siihen mahdollisimman pian.

 

Onko Connetix samalta valmistajalta kuin Magna-Tiles tai Magformers?

Toisiaan muistuttavat magneettiset rakennussarjat saavat ehkä ymmärrettävästi pääsi pyörälle, mutta Connetix, Magformers ja Magna-Tiles ovat kolme eri merkkiä, kaikki omia tuotemerkkejään.

Tässä lyhyt esittelymme jokaisesta merkistä ja sen leluista.

Magformers: Suuri valikoima ja paljon lisätarvikkeita, suunniteltu USA:ssa

Magformers har mange former for tilbebør, farver og temaer. Magformers har mange former for tilbebør, farver og temaer.

Magformers-osissa on pyörivät ja erittäin vahvat magneetit, jotka kääntyvät sen mukaan, miten palikat asetetaan. Magformers-osissa ei siis ole napoja, joten ne tarttuvat aina toisiinsa. Leikkitätien kokemuksen mukaan palikkaa täytyy kuitenkin joskus vähän kääntää oikeaan suuntaan, jotta se pysyy tukevasti paikallaan.

Magformersilla on valtava valikoima erilaisia rakennussarjoja useissa eri malleissa ja monenlaisilla lisätarvikkeilla. Saatavilla on yli 40 erilaista muotoa ja yli 100 lisätarviketyyppiä, jotka sopivat hyvin yhteen.

Alkuperäiset, ensimmäiset Magformersit olivat kehyksiä, jotka ovat keskeltä tyhjiä. Kuten ​​ikkunoita. Connetix ja Magna-Tiles sen sijaan ovat litteitä levyjä, joissa ei ole reikää keskellä. Mutta kaikki kolme merkkiä ovat kehittyneet niin, että Magformersia on nyt saatavilla myös kiinteinä Connetixin ja Magna-Tilesin tyyppisinä laattoina, jotka eivät ole onttoja keskeltä.

Niitä on saatavana myös neliön- ja ympyränmuotoisina ja pienillä mukana tulevilla leluhahmoilla - kyllä, melkein kaikissa kuviteltavissa vaihtoehdoissa.

Toisin kuin Connetix-sarjan osissa ja Magna-Tiles-laatoissa, Magformers-palikoissa on magneetit sivujen keskellä. Yksi kummallakin puolella. Kahdessa muussa magneettilelutyypissä on kaksi magneettia kummallakin puolella, jotka sijaitsevat kulmissa. Siksi Magformers-palikat eivät sovi kovin hyvin Magna-Tiles-laattojen tai Connetix-sarjan osien kanssa, sillä erityyppisten osien magneetit eivät osu vastakkain.

Magformers täyttää tietysti – kuten kaikki muutkin Leluakatemian lelut – ajankohtaisen lastenleluja koskevan lainsäädännön asettamat tiukat vaatimukset, ja ne kestävät useita vuosia. Jotkut uskovat, että Magna-Tiles-laatat ovat kestävämpiä, koska ne eivät ole onttoja keskeltä. Mutta Leikkitädeillä on ollut Magformers-sarjan osia kotona vuosia, eikä yksikään ole rikki. Niiden päällä ei saa seistä tai litistää niitä millään muullakaan tavalla, koska silloin ne voivat tietysti rikkoutua.

Magformers on suunniteltu Yhdysvalloissa ja valmistettu Kiinassa, ja ne on valmistettu ABS-muovista, kuten Connetix ja Magna-Tiles. Ne on hyväksytty alkaen 3-vuotiaille lapsille. Sisällä sijaitsevien magneettien vuoksi niitä ei voi lajitella kierrätykseen, vaan ne on hävitettävä. Muista, että voit käyttää niitä myös jääkaappimagneetteina.

Magformers-osat voi puhdistaa kostealla liinalla pyyhkimällä. Niitä ei saa suihkuttaa alkoholipitoisella puhdistusaineella / desinfiointiaineella, eikä niitä saa upottaa veteen, koska silloin niiden sisään voi päästä vettä ja se voi saada magneetit ruostumaan.

Magna-Tiles: Japanilainen idea, joka sai alkunsa kesken matematiikantunnin. Suurin valikoima, vankin muotoilu

Magna-Tiles kan nærmest det heleMagna-Tiles kan nærmest det hele

Japanilainen matematiikanopettaja sai vuonna 1993 idean matikantunnilla, jossa lapset opettelivat geometriaa. Kotiin tultuaan hän suunnitteli Magna-Tiles-laatat. Tai Pythagoras-laatat, kuten niitä silloin kutsuttiin. Amerikkalainen liikemies osti hänen ideansa, ja antoi laatoille niiden nykyisen nimen. Täytyy sanoa, että idea oli loistava, koska Magna-Tiles on nykyään yksi maailman myydyimmistä magneettilelutyypeistä. Yhdessä sisarmerkkinsä Magna-Qubixin kanssa Magna-Tiles-laatat pystyvät lähes mihin vaan.

Magna-Qubixit ovat palikoita, kun taas Magna-Tilesit ovat litteitä laattoja. Tämä oli lähtötilanne. Magformersin tapaan markkinoille tulee tiuhaan uutta muotoilua, ja Magna-Tiles-laatat ovat nykyään paljon enemmän kuin neliöitä ja kolmioita. Magna-Tiles- ja Magna-Qubix-sarjoissa on leluhahmoja, pyöreitä palikoita, pitkulaisia ​​neliöitä, peilejä, läpinäkyviä osia, viidakoita ja paljon muuta.

Magna-Tiles-laatoissa on kaksi magneettia kummallakin puolella. Magneetit kääntyvät, joten ne löytävät toisensa riippumatta siitä, mihin suuntaan käännät Magna-laattasi, aivan kuten Magformers-palikoissa ja Connetix-laatoissa. Ne ovat yhteensopivia Connetixin kanssa, mutta eivät Magformersin kanssa. Kuten yllä on kuvattu, Magformers-magneetit on sijoitettu eri paikkaan laatoissa, joten ne eivät toimi Magna-Tilesin kanssa. Magna-Tilesissa on erityisen tukeva muotoiltu, jossa kussakin kappaleessa on risteäviä, vahvistavia rakenteita, jonka sanotaan toimivan ylimääräisenä iskunvaimentimena. Rakastamme kulutusta kestäviä leluja, koska silloin ne kestävät vielä pidempään. On sekä ympäristön että lompakon kannalta hyvä asia, että lelut voidaan antaa eteenpäin.

Magna-Tiles-laatat on suunniteltu Yhdysvalloissa, valmistettu Kiinassa ja ne ovat ABS-muovia, kuten Connetix ja Magformers. Ne on hyväksytty alkaen 3-vuotiaille lapsille. Niitä ei voi lajitella kierrätysmateriaalina, vaan ne on hävitettävä sekajätteenä. Muista, että voit käyttää niitä myös jääkaappimagneetteina, aivan kuten Magformers- ja Connetix-osiakin.

Niitä ei saa upottaa veteen, koska vesi saa magneetit ruostumaan. Ne voi puhdistaa kostealla liinalla, ei alkoholilla.

Connetix: Uusi magneettisen leikin muoto uniikilla palloradalla Australiasta

Olipa kerran (vuonna 2019, tarkemmin sanottuna) Australiassa pari koulukaverusta. Heidän vanhempansa seurasivat heidän leikkiään magneettisen rakennussarjan parissa, joka oli varmaankin Magformers tai Magna-Tiles, ja he saivat sitten idean magneettisista rakennuslaatoista, jotka olisivat vieläkin läpinäkyvämpiä, kuin jo markkinoilta löytyvät. Lapset rakastivat nimittäin rakentaa magneettisen rakennussarjan osilla ikkunaa vasten, josta valo siivilöityi laattojen läpi mitä kauneimmalla tavalla. Kun tämä vielä yhdistetään pallorataan, joka on yksi siisteimmistä aktiviteeteista ikinä, syntyi ajatus magneettien JA palloradan yhdistämisestä.    

Ja tadaa, näin syntyi Connetix.

Sitten koko maailma pysähtyi paikoilleen, ja varsinkin Australiassa tiukka lock-out kesti pitkään. Mitään ei voinut tehdä pitkään aikaan. Kaikesta, millä oli potentiaalia saattaa ihmiset yhteen ja päätymään puheenaiheeksi sosiaalisessa mediassa, tuli hitti - ja siihen Connetix pystyi. Lapset esittelivät toisilleen somessa, mitä olivat rakentaneet, ja leikistä kehittyi nopeasti valtava hitti maailmanlaajuisesti.

Näin pandemia on aiheuttanut muutoksia monissa osissa yhteiskuntaa - aina leluteollisuudessa asti, jossa jotkut leikit unohtuivat kokonaan ja uudentyyppisiä leluja syntyi.

Connetix-sarjan osat ovat litteitä levyjä, joiden sivulla on magneetit, aivan kuten Magna-Tiles-laatoissa. Mutta niiden muotoilussa ei ole poikittain kulkevia osia, kuten Magna-Tiles-laatoissa, ja ne ovat siten läpinäkyvämpiä.

Palloradan osat ovat Connetixissa ainutlaatuisia, ja tätä ominaisuutta ei ole missään muissa magneettisissa rakennussarjoissa.

Magna-Tiles-laattojen poikkikuviointi lisää laattojen iskunkestävyyttä ja saa ne kestämään paremmin kulutusta. Connetixin mukaan heidän magneettiset rakennuslaattansa kestävät yhtä hyvin, ja ne on hyväksytty saman tiukan lainsäädännön mukaisesti. Magneettisille rakennuspalikoille ei kuitenkaan kannata antaa vasaralla kyytiä tai edes seistä niiden päällä, jos haluatte niiden kestävän mahdollisimman pitkään.

Kun et tee mitään täysin pöhköä Connetix-sarjan osien kanssa (koskee lapsia ja aikuisia), kestävät ne pitkään käytössä ja ovat turvallisia.

Connetix-laatat on valmistettu ABS-muovista, kuten Magformers- ja Magna-Tiles-osatkin, ja ne on hyväksytty alkaen 3-vuotiaille lapsille. Niitä ei saa pestä astianpesukoneessa tai upottaa veteen, koska magneetit voivat ruostua. Jos ne kaipaavat puhdistusta, voit pyyhkiä ne kostealla liinalla, jossa on vähän puhdistusainetta - ei alkoholilla.

Mitä muita magneettisia palloratoja on olemassa?

Connetix on ainoa magneettinen pallorata Leluakatemian valikoimassa. Joten jos teillä on jo Magna-Tiles- tai Magformers-sarjojen osia, ja haluatte rakentaa palloratoja, on Connetix on oikea valinta. Huomioithan kuitenkin, että itse pallot tai radan osat, jolla ne kulkevat, eivät ole magneettisia. Ainoastaan rakennuslaatat ovat magneettisia.

Onko magneettinen pallorata kestävän kehityksen mukaisesti valmistettu?

Kestävyys tarkoittaa monia asioita. Kyse on sekä ympäristöstä että siitä, että ihmisten hyvinvoinnista kannetaan enemmän vastuuta. Että emme kuluta enempää kuin jätämme tuleville sukupolville, ja että voimme lajina ylläpitää tai parantaa nykyistä elämänlaatuamme.
Kestävyys on siis isompi panostus, joka liittyy esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin:

 • Onko lelu valmistettu materiaalista, joka voidaan kierrättää tai kompostoida niin, että luonnonvarat pysyvät kierrossa?
 • Onko lelu valmistettu käyttämällä mahdollisimman vähän energiaa, ja onko se uusiutuvaa energiaa vai fossiilista energiaa, joka ei jää kiertoon?
 • Onko lelu valmistettu kaukana, joten sen kuljetuksesta syntyy suuret CO₂-päästöt, vai tuotetaanko se lähellä?
 • Onko lelut tehty asianmukaisissa ja oikeudenmukaisissa työolosuhteissa aikuisten toimesta, jotta ihmisoikeuksia kunnioitetaan? Ihminen kuluttaa äärettömän paljon hiilidioksidia, joten tuotantoresurssina sen on myös kestettävä mahdollisimman pitkään ja myös heidän lapsistaan ​​on huolehdittava CO₂- ja energiaresursseina. Koulutukseen ja tasa-arvoon kannattaa myös panostaa, sillä mitä helpompaa koulutuksen saanti on ja mitä paremmat edellytykset yhteiskunnassa on tasa-arvolle, sitä kestävämpää on koko yhteiskunnan kehitys. Jos haluamme saavuttaa YK:n asettamat 17 tavoitetta maailman muuttamiseksi, tasa-arvon parantaminen on ratkaiseva tekijä.
 • Onko lelu valmistettu materiaaleista, jotka on saatu ympäristö ja ihmiset huomioon ottaen?
 • Kestääkö lelu pitkään, jotta käytetyt resurssit hyödynnetään mahdollisimman hyvin?
 • Voidaanko lelu kuljettaa mahdollisimman vähällä pakkaamisella ja käyttämällä mahdollisimman vähän ilmaa, jotta kuljetus olisi mahdollisimman energiatehokasta?

Me Leluakatemiassa käsittelemme kaikkia näitä kestävän kehityksen näkökulmia kestävän kehityksen strategiassamme, josta voit lukea lisää täältä.

Ympäristön kannalta kestävä ratkaisu voi olla esimerkiksi magneettipallorata, joka kestää pitkään. Connetix on valmistettu ABS-muovista, jota valmistetaan fossiilisesta öljystä, jonka käytön ympäristöhaitallisuuden toki tunnemme. Toisaalta se kestää useita vuosia ja on helppo kuljettaa, koska se ei paina kovin paljon, eikä lelu hajoa kuljetuksen aikana. Saat paljon leikkiä niitä resursseja vastaan, joita tavaran tuotantoon kuluu. Pidä siis huolta lapsesi leluista.

Magneettisista palloradoista saattaa löytyä halvempia kopioita, mutta suosittelemme ostamaan Connetixin, joka kestää pitkään ja täyttää kaikki ajankohtaisen EU-lainsäädännön asettamat vaatimukset lasten leluille.

Ovatko Magna-Tiles- ja Magformers-rakennusosat yhtä hyviä tai parempia kuin Connetix?

Magna-Tiles, Magformers ja Connetix valmistetaan kaikki ABS-muovista, ja ne kaikki on hyväksytty leluja koskevien viranomaisvaatimusten mukaisesti alkaen 3-vuotiaille lapsille. Siksi ne ovat kaikki yhtä hyvälaatuisia.

Kaikki kolme tuotemerkkiä ovat kuitenkin omalla tapaansa monipuolisia. Magformers-sarjasta löytyy osia pyörillä, teemasarjoja, monia eri hahmoja ja muita erityisiä rakennusosia, jotka ovat suosittuja. Magna-Tiles-laatoissa on uskomattoman laaja valikoima ja Connetixilla on myös ainutlaatuinen pallorata, joka voidaan yhdistää Magna-Tiles-laattoihin.

Joten kyse on enemminkin siitä, mistä pidät eniten.

Ovatko Connetix, Magformers ja Magna-Tiles täysin erilaisia, ja mikä niiden ero on?

Nämä kolme erityyppistä magneettista rakennuslelua OVAT erilaisia, mutta niillä on myös paljon yhteistä:

 • Ne on kaikki valmistettu ABS-muovista

 • Niiden sivuilla on magneetit

 • Ne soveltuvat alk. 3-vuotiaiden lasten käyttöön

 • Ne kestävät monta vuotta

 • Ne on valmistettu Kiinassa

 • Ne voidaan pyyhkiä kostella rätillä

 • Niitä voidaan käyttää tavallisten magneettien tapaan esim. jääkaapin ovessa

 • Ne pitää lajitella sekajätteeseen, sillä ne sisältävät sekä metallia että muovia

 • Ne ovat kerrassaan nerokkaita välineitä geometriaan ja STEAM-oppimiseen. Katso koko STEAM-oppimislelujen valikoimamme täältä.

 • Kaikki kolme tyyppiä soveltuvat sekä ohjeiden mukaan rakentamiseen että intuitiiviseen leikkiin.

Erot: 

 • Magna-Tiles- ja Connetix-sarjan osissa on kaksi magneettia kaikilla sivuilla lähellä kulmia. Magformers-sarjan osissa on kullakin sivulla yksi magneetti. Siksi ne eivät sovi yhteen Magna-Tiles- tai Connetix-laattojen kanssa.

 • Connetix-sarjassa on myös pallorata, joka sopii Magna-Tiles-laattojen kanssa yhteen, mutta ei Magformersin.  

 • Alkuperäinen Magformers on suunnattu geometriseen 3D-rakennusleikkiin, ja sarjan palikat muistuttavat muotoilultaan avoimia ikkunaraameja. Magna-Tiles ja Connetix ovat litteitä laattoja, joiden tunnusmerkkinä on läpinäkyvyys. Mutta sekä Magformers- että Magna-Tiles-sarjojen valikoimasta löytyy myös onttoja, läpinäkyviä, värikkäitä kuin ”täytettyjä” ruutujakin. Kaikki Connetix-osat ovat läpinäkyviä.

 • Magna-Tiles- ja Magformers-sarjan osat on suunniteltu USA:ssa, joka myös on yrityksen kotipaikka. Connetix on australialainen.

Connetix, Magformers, Magna-Tiles – mikä niistä on halvin? 

Nämä magneettiset lelut ovat kaikki samassa hintaluokassa, mikä on ymmärrettävää, kun ottaa huomioon niiden tuotannolliset saman kaltaisuudet. Hyvä aloituspakkaus maksaa noin 50-80 euroa merkistä riippuen, ja voit ostaa täydennykseksi lisätarvikkeita tai kokonaisia teemapakkauksia eri hintaluokissa.

Onko Connetix, Magformers ja Magna-Tiles valmistettu Kiinassa?

Kaikkien näiden kolmen sarjan magneettiset rakennuslelut valmistetaan Kiinassa, mutta niiden suunnittelusta ja myynnistä vastaavat yritykset Australiassa ja USA:ssa.

 

Toivotamme pitkään kestäviä magneettisia leikkihetkiä magneettisten rakennuslelujen parissa, jotka löydät Leluakatemian valikoimasta täältä.

Related posts