Onko peukalosi keskellä kämmentä? Kokeile askartelujumppaa Leluakatemian kanssa.

4 vinkkiä askartelujumppaan
16. helmikuuta 2023

Askartelujumppaa aloittelijoille ja poropeukaloille

Oletteko lapsesi kanssa luovia? Haluaisitko luoda hänen kanssaan jotain uutta ja otat mielelläsi vastaan vinkkejä? Sitten Leikkitädeillä on tarjota sinulle yksinkertainen tapa aloittaa.

Ihminen on aina ilmaissut itseään luovuuden kautta. Luova leikki on osa meitä. Luovuus ei ole vain taidetta, vaan kaikki toimintamme liittyy keksimiseen jollain tavalla. Kyky keksiä jotain uutta tai tehdä jotain tuttua eri tavalla on syy siihen, että keksimme luolamaalaukset, jousen, pyörän ja taulutelevision.

Luovuus on taito, joka tekee elämästä hauskempaa ja vahvistaa kykyämme improvisoida, kun elämä yllättää meidät. Luovuus tekee meistä sitkeämpiä, vahvistaa itsetuntoamme ja voi rakentaa siltoja monissa erilaisissa elämäntilanteissa olevien ja erilaisista taustoista tulevien ihmisten välille. Yhteiskunnallisesta näkökulmasta luovuus on ehdoton perusta innovaatiolle, mikä tarkoittaa uuden keksimistä. Meidän ihmisten on kipeästi säilytettävä kykymme keksiä ja vahvistettava sitä ratkaistaksemme yhteiskuntamme ja planeettamme kohtaamia haasteita ja tehdäksemme elämästä maapallolla seikkailu, joka se todella voi olla.

Når I tegner, kan det være en del af jeres daglige krea-fitness.Når I tegner, kan det være en del af jeres daglige krea-fitness.

Luovuus on lihas, jota voidaan vahvistaa harjoittelemalla.

Lapset rakastavat olla luovia sekä mudan, piirustusvälineiden että kasvomaalin kanssa. Kaikenlaiset nerokkaat keksinnöt, jotka lapsi oppii sosiaalisesta mediasta, päiväkodista ja tv:stä ovat usein lasten suosikkiharrastuksia arjessa. He vipeltävät ympäriinsä ja käyttävät esineitä eri tavoilla kuin ajattelit, eivätkä he aina tee eroa seinien, käsivarsien, kaapin ovien ja paperin välillä, kun he etsivät sopivia pintoja luovaan ilmaisuun.

Mutta joskus me aikuiset olemme kadottaneet rohkeutemme olla luovia. Aikuisena voi tuntua kaukaa haetulta luoda jotain jännittävää vain palasesta muovailuvahaa.

Silloin on aika treenata luovuuslihasta askartelujumpalla!

Ajattelemme, että luovuus on kuin lihas, joka vahvistuu käytön myötä. Parempi vähän kerrallaan ja useasti, kuin pitkään ja harvemmin.

Træn Kreafitness bare 10 minutter om dagenTræn Kreafitness bare 10 minutter om dagen

Poimi helpot vinkkimme askartelujumppaan

Leikkitädit tietävät hyvin sen tunteen, kun saat vain vaivoin piirrettyä jotakin paperille iltapäivällä, kun EI vain tee mieli olla luova sinä päivänä.

Olemme tulleet siihen tulokseen, että ratkaisu on askartelujumppa! Ymmärrä 10–20 minuutin luova leikkiminen lapsesi kanssa kuntoharjoittelun tapaan: harjoituksina, jotka vahvistavat luovuuslihasta. Älä välitä lopputuloksesta, ole vain läsnä ja piirrä, maalaa, neulo, kudo, taittele, rakenna tai mallinna. Muutaman kerran jälkeen huomaat, että tulet yhä luovemmaksi.

Olemme koonneet askartelujumppa-kategoriaamme useita hienoja ja helposti saatavilla olevia luovia ideoita, joihin voit ostaa materiaalit ja lataustiedoston ohjeineen samassa paketissa.

Mutta lisäavuksi askartelujumpan aloittamiseen, jaamme helpot vinkkimme askartelujumppaan aloittelijoille ja sinulle, joka haluat olla luovempi lapsesi kanssa.

Leluakatemian askartelujumppa – 4 vinkkiä hyvään alkuun luovuuden harjoittelussa.

1: Ota lapsesi mukaan asiantuntijaksi.

On ihanaa, kun lapsesi saa loistaa askartelujumpassa. Se on loistava tilaisuus näyttää lapsellesi, että et ole asiantuntija kaikessa ja että sinun täytyy harjoitella tätä vähän. Aivan kuten lapsellasi voi olla vaikeuksia koulutehtävän, korkeiden paikkojen tai hiljaa olemisen kanssa. Puhu siis suoraan siitä, että kuulut askartelujumpan aloittelijaryhmään ja odotat innolla pääseväsi parempaan luovaan kuntoon.

Hyväksy, että kyse ei ole tuloksesta, vaan alkuun pääsemisestä. Ethän sinä aloita fyysistä treeniäkään nostamalla heti kättelyssä kaikista painavimpia painoja, vai mitä?

Sovi lapsesi kanssa, että nyt kokeilette yhdessä jotain uutta – ja pidä mukava askarteluhetki esimerkiksi 15 minuuttia kerrallaan muutaman kerran viikossa. Varaamalla erikseen aikaa askartelulle tai mille tahansa luovalle tekemiselle, alat odottamaan yhteistä aikaa lapsesi kanssa.

2: Ulkopuolinen apu on hyvä asia.

Osta luovia pakkauksia tai setti, jota muut ovat jo kokeilleet ja koonneet kaikki tarvittavat materiaalit ja ohjeet yhteen. Tutustu askartelusettien valikoimaan Leluakatemian askartelujumppa-kategorian sivuilla. Silloin sinun ei tarvitse istua pöydän ääressä ja tuijottaa valkoista paperia ilman idean ideaa siitä, mitä sillä voisi tehdä.

Ontuuko harjoittelu vieläkin? Esimerkiksi kirjastoissa ja muissa kunnan toimipisteissä järjestetään ilmaisia askartelupajoja, joissa voi istua tunnin ajan ja seurata askarteluohjeita kanssa yhdessä muiden enemmän tai vähemmän epävarmojen vanhempien kanssa. Epävarmuuden jakaminen toisten kanssa on hyvä tapa hyväksyä se itsessä. Instagram ja YouTube pursuavat tietysti mahtavia myös ideoita.

3: Vaihtelu auttaa väsyneinä päivinä.

Kun jonain päivänä askartelujumppa ei vain kerta kaikkiaan puhuttele sinua, etkä näe itseäsi värikynien äärellä, kokeile paikan vaihtamista. Istu lattialla, ulkona tai toisen pöydän ääressä.

Ehkä toinen aika vuorokaudesta sopii paremmin?

Ehkä tarvitaan musiikkia tai parempaa valaistusta?

Ehkä tämän kerran askartelujumppatunnilla voisitte kokeilla ikkunoihin piirtämistä liitukynillä, maalaamista kasvoväreillä, ihmishahmon tekemistä hedelmistä tai kynsilakan laittamista?

Jätä odotuksesi siitä, kuinka fantastisen hetkestä tulee – ja katso mitä tapahtuu, kun istutte alas yhdessä.

Leluakatemia 4 vinkkiä askartelujumppaan.Leluakatemia 4 vinkkiä askartelujumppaan.
Väsyneinä päivinä voitte varioida askartelujumppaanne. Kynsien lakkaaminen on myös luovuusharjoittelua.

4: Laita kaikki laitteet pois.

Täysin pois. Jos ohje on digitaalinen, lataa se etukäteen ja laita puhelimesi lentotilaan, jotta ilmoitukset eivät häiritse sinua. Yleensä on hyvä lukea ohjeet etukäteen, jotta sinulla on käsitys siitä, mitä tarvitaan ja pitääkö teidän ottaa ylimääräisiä tarvikkeita esille.

 

Leikkitädit toivottavat sinulle ja lapsellesi hauskoja hetkiä luovaa superkuntoa treenatessa!

Kommentit
Kerro meille mielipiteesi
Your email address will not be published