Lasten kylpylelut: Tietoja kemikaaleista ja turvallisesta leikkimisestä kylvyssä

Turvallisia leikkejä kylvyssä
10. toukokuuta 2022

Kylpylelut voivat tehdä kylvystä päivän suosikkitapahtuman

Joskus on haastavaa saada tenavat puhtaiksi mutakakkujen ja muiden päivän leikkien jäljiltä. Siksi moni meistä kokeilee erilaisia keinoja, esimerkiksi leluja, jotta kylpeminen olisi houkuttelevampaa.

Lasten saaminen nauttimaan kylvystä on varmaankin maailmanlaajuinen haaste, sillä tarjolla on uskomattoman laaja valikoima lasten kylpyleluja ja kylpytuotteita, jotka saavat esimerkiksi kylpyveden vaihtamaan väriä, rätisemään tai kuplimaan.

Mukavan kylpyhetken rentouttavaa vaikutusta ei käy kiistäminen. Jopa kodeissa, joissa on vain pieni suihkunurkkaus, voi peseytymisestä tehdä pienellä vaivalla ja leikin lomassa ihanaa, aisteja stimuloivaa sekä hauskan opettavaista.

Hygieenisen puolen lisäksi lapsesi voi kehittää erilaisia ​​taitoja kylvyssä, josta voit lukea lisää tämän blogitekstin alaosasta. Saat myös lisätietoja aiheista kuten:

  • Kemikaalipitoisuudet kylpyleluissa
  • Kuinka välttää homeen ja bakteerien kasvu kylpyleluissa
  • Mitä tulee ottaa huomioon lasten kylpyleluja ja kylpytuotteita ostaessa
  • Mitä lapsesi voi oppia kylpemisestä

Kemikaalit kylpyleluissa – ovatko ne vaarallisia?

Saamme usein asiakkailtamme kyselyitä lelujen kemikaaleista. Hyvästä syystä. Meidän tuleekin vanhempina ja kuluttajina olla tietoisia siitä, mitä ne tuotteet, joilla lapsemme leikkivät, sisältävät.

Leluakatemiassa myymme vain leluja, jotka on testattu, hyväksytty ja merkitty pohjoismaisten ja eurooppalaisten vaatimusten mukaan. Näin voit olla varma, että kaikkien meiltä ostamiesi tuotteiden sisältö täyttää viralliset laatuvaatimukset.

Leluakatemiassa olemme valinneet valikoiman hajustettuja tuotteita kylpyleikkeihin Tinti-nimiseltä valmistajalta. Näiden tuotteiden hajusteainesosat on kattavasti kuvattu, eivätkä ne sisällä haitallisia aineita. Tuotteet on hyväksytty lapsille ja pitoisuudet jäävät raja-arvojen alapuolelle. Jätämme valinnan sinulle asiakkaanamme päättää, haluatko lapsesi kylvyhetkestä tuoksuvan, vai jätätkö mieluummin hajusteet väliin.

 

Lapsi leikkii kylpyvaahdolla

Vältä bakteereja ja hometta kylpyleluissa näiden 5 vinkin avulla

Voisi kuvitella, että kylpylelut ovat puhtaita käytyään kylvyssä lapsesi kanssa samaan aikaan. Valitettavasti näin ei ole.

Tässä on vinkkimme kylpylelujen puhdistamiseen käytön jälkeen homeen tai bakteerien kasvun välttämiseksi:

  • Vältä kylpyöljyjen ja muiden öljyä sisältävien tuotteiden käyttöä kylvyssä, jos mukana on kylpyleluja.
  • Tyhjennä kaikki vesi kylpyleluista, jonne vesi pääsee sisään. Haalea, seisova vesi on hyvää kasvualustaa bakteereille.
  • Anna lelun kuivua kokonaan kylvyn jälkeen.
  • Pese lelu käsin haaleassa vedessä. Se ei yleensä kestä yli 40-asteista vettä.
  • Huuhtele kylpyamme ja laatat puhtaalla vedellä käytön jälkeen, jos olette käyttäneet kylpyvaahtoa, vettä värjääviä tuotteita, porejauhetta, tai vastaavaa. Jos kylpyammeen pinta tai laatat ovat hieman kuluneet, tuotteet voivat värjätä emalia.

Öljyn käyttäminen kylpyvedessä voi vahingoittaa lelun pintaa, joka muuttuu nopeasti rumaksi. Lisäksi öljy vaikeuttaa kylpylelujen puhdistamista.

Hävitä likaiset lelut.

Ota tämä huomioon, kun ostat lasten kylpyleluja

Kylpylelujen, kylpyliman, kuplien, veneiden ja kylpyeläinten valikoima on valtava. Valitettavasti laatu vaihtelee, ja suosittelemmekin kiinnittämään huomiota seuraaviin asioihin:

Kun ostat kylpyleluja ja -tuotteita vain Pohjoismaissa hyväksytystä verkkokaupasta tai kaupasta, varmistut siitä, että ne ovat turvallisuushyväksyttyjä ja että niissä on kaikki viranomaisten edellyttämät merkinnät lapsesi turvallisuuden takaamiseksi.

Imukupeilla varustetut lelut eivät toimi epätasaisilla pinnoilla. Jos jotkin käytössäsi olevat kylpylelut on tarkoitettu kiinnitettäväksi laattoihin ja lasipintoihin, ota huomioon, että imuvaikutus toimii vain lasin tai täysin sileiden laattojen pinnalla. Tämä koskee esimerkiksi näitä Haban vaahtomuovipalikoita.

No mikä neuvoksi, kun laatat ovat täysin sileät, mutta imukupit irtoavat joka tapauksessa?

Jos laatoissasi on paljon kalkkisaostumaa, imuvaikutus voi olla huono. Puhdista pinnat sitruunamehulla tai etikalla, jonka jälkeen lelua voi taas käyttää imukupeilla.

Lapsi vaahtokylvyssä

Mitä lapseni oppii kylpemisestä kylpylelujen kanssa?

Kylvyssä vesielementti sopii erinomaisesti lapsesi aistien kehittämiseen sekä esimerkiksi lämpötilan, painovoiman ja veden nosteen havainnoimisen tueksi.

  • Anna veden tippua leluista, kun pidät niitä ilmassa. Tiputa pisaroita kylpyveden pinnalle tai lapsesi käsivarsien ja jalkojen iholle.
  • Pidä lelua veden alla ja vapauta se niin, että se "pomppaa" uudelleen pintaan.
  • Vaahtokylvyssä voit piilottaa kellumattomia leluja kylpyammeen pohjalle. Katso, löytääkö lapsesi sen käsillään tai uskaltaako hän lopulta sukeltaa pinnan alle katsomaan.
  • Anna lapsesi "kuunnella" vettä – ota lisäksi avuksi vaikka rätisevä porejauhe tai lelut, joiden voitte leikkiä puhuvan.
  • Kokeilkaa miltä tuntuu, kun kylmä vesi sekoittuu kuumaan veteen ja päinvastoin. Käytä apuna esim. kastelukannua. Anna lapsen kokea turvallisessa ympäristössä, mitä lämpötilan muutokset saavat aikaan iholla ja hengityksen rytmissä, ja osallistu rohkeasti itsekin antamalla lapsen laittaa käsivarsillesi vaikka jääkylmä rätti. Kananlihalle meneminen taattu!

Leiki valolla:

Kokeile erilaisia valaistuksia kylpyhuoneessa lapsesi kylpyhetken aikana. Sammuta esimerkiksi tavallinen valo, joka voi joskus olla hieman kova. Valaise sen sijaan taskulampuilla tai polkupyörän valoilla, käytä pieniä projektoreita tai vaikka diskovaloja ja/tai yölamppuja.

Kokeile myös musiikkia kylpyhuoneessa.

Jos teillä on tilavampi kylpyamme:

Opeta lastasi tekemään kuplia suulla tai jopa kastamaan nenänpää veden alle aivan pinnan tuntumassa. Kun uskaltautuu kokeilemaan suun ja nenän tai korvan veden alla pitämistä, harjoittaa se veteen totuttelua.

Korvien pitäminen veden alla on myös hyvää veteen totuttelua, mikä lisää lapsesi turvallisuutta veteen liittyen.

Etene vedessä leikittävien leikkien kanssa varovasti. Jos vedessä olo hermostuttaa lastasi, kestää aikansa, että olo tuntuu turvalliselta. On tärkeää kunnioittaa lapsesi rajoja ja edetä hänen tahdissaan, pakottamatta.

Pidä hauskaa kylvyssä kylpylelujen kanssa!

Toivomme, että osasimme vastata mieltäsi kenties askarruttaviin asioihin koskien lasten kylpyleikkien ja -lelujen turvallisuutta.

Olet aina tervetullut ottamaan meihin yhteyttä, jos sinulla on lisää kysyttävää. Yhteystietomme löydät verkkokaupastamme täältä.

 

Kommentit
Kerro meille mielipiteesi
Your email address will not be published