Näin mittaat lapsesi askelpituuden potkupyörää varten

Näin mittaat lapsesi askelpituuden potkupyörää varten
11. maaliskuuta 2022

Potkupyörän koko riippuu lapsen askeleen pituudesta

Kerromme tässä blogiartikkelissa, miten valitset lapsellesi juuri oikean kokoisen potkupyörän. Potkupyörän valitseminen on kuitenkin helpompaa kuin lasten pyörän, junioripyörän tai aikuisten pyörän, joissa kaikissa koosta puhuttaessa viitataan polkupyörän pyörään.

Kun valitset potkupyörää lapsellesi, on ensisijaisen tärkeää valita pyörä, joka on yhteensopiva lapsesi askeleen pituuden kanssa.

Ohje lasten askelpituuden mittaamiseen vaihe vaiheelta:

Teho-ohje:

  1. Laita lapselle päivittäin käytössä olevat kengät jalkaan
  2. Ota mittanauha esille ja mittaa lapsen jalan pituus lattiasta haaraan asti
  3. Valmista. Sehän meni hienosti!

Todellisuutta paremmin vastaava ohje:

  1. Lapsella pitää olla kengät jalassa, molemmat. Yritä turhaan selittää, että ette välttämättä ole kuitenkaan lähdössä ulos niiden pukemisen jälkeen.
  2. Lapsen pitää seistä tasajaloin molemmat jalat maassa. Hän karkaa paikalta. Yritä mittausta uudestaan ja uudestaan lapsen pysyessä paikoillaan noin kaksi sekuntia kerrallaan. Tai ajattele taktisesti, ja kiinnitä lapsesi huomio toisaalle kaleidoskoopilla, Thinking Putty -limalla, tai millä tahansa vempaimella, jonka arvelet pitävän lapsesi edes hetken aloillaan.
  3. Ota nyt mittanauha esille. Huomaa, kuinka lapsesi tarttuu siihen kaksin käsin. Uusi suosikkilelu on löytynyt.
  4. Anna lapselle toinen mittanauha, jolla se voi leikkiä, niin voit tehdä työsi rauhassa.
  5. Lapsi karkaa taas omille teilleen. Ota malliksi nukke, actionhahmo tai isä/äiti, jonka askelpituutta lapsi voi olla mukana mittaamassa.
  6. Palaa kohtaan 1 saman tien, kun hommassa alkaa olla merkkejä edistymisestä.
  7. Mittaa lattianrajasta ja sisälahjetta pitkin ylös haaraan saakka.
  8. Jos lapsesi on taas kerran karannut tässä kohtaa, joudut ottamaan esille parit lapsen (hieman ylipitkät) housut. Niiden lahkeensuun pitäisi yltää melko tarkasti lattianrajaan, kun housuja mallataan haarasaumasta. Ota housuista sisälahkeen mitta, ja säästy tahtojen taistelulta, kun lapsesi ei kuitenkaan halua seistä paikoillaan. Joskus noin-mitta on parempi, kuin loppupäiväksi pilalle mennyt tunnelma.
  9. Kun olet mitannut lapsen (housujen) sisälahkeen mitan lahkeensuusta haarasaumaan, on sinulla hänen askelpituutensa selvillä.
  10. Nyt voit valita lapsellesi oikean kokoisen potkupyörän.
  11. Olet myös itse ansainnut palkinnon!

Oikea koko on lapsesi askelpituus VÄHENNETTYNÄ 2 CM:LLÄ.

Jos lapsesi askelpituus on 36 cm, hae potkupyörää, jonka askelpituus on 34 cm. On tärkeää vähentää lapsen askelpituudesta kaksi senttimetriä, koska lapsesi polvien tulisi olla hieman koukussa satulassa istuessa. Näin lapsesi on helpompi nousta ja säilyttää tasapaino molemmin puolin. Kun tasapaino alkaa löytyä, voit aina nostaa satulaa hieman ylöspäin.

Askelpituudesta oikean potkupyörän valintaan

Nyt tiedät, minkä kokoista potkupyörää lähdet etsimään. Hienoin potkupyörä ei välttämättä ole juuri sinun lapsellesi se sopivin. Saatat toki ihastua pyörän uniikkiin muotoiluun, sen ihanaan materiaaliin, persoonalliseen retropyöräkoriin tai virtaviivaiseen väritykseen, mutta lapsesi kenties ensimmäisessä pyörässä on ratkaisevaa, että se on hänen taitoihinsa, tarpeisiinsa ja kokoonsa sopiva.

Hienosta potkupyörän osto-oppaastamme saat vinkkejä ja tietoa eri pyörätyypeistä, varusteista jne.

Leluakatemiasta löytyy potkupyöriä, joiden askelpituus on alkaen 23 cm. Katso valikoimamme ja suodata tuotteet iän mukaan, jotta näet erityisesti sinun lapsellesi sopivat potkupyörät.

Entä potkupyörän tuuma- ja runkokoko?

Monet vanhemmat ottavat meihin yhteyttä, ja ovat lievästi ymmällään kaikista eri tavoista määrittää potkupyörien ja lastenpyörien kokoja. On olemassa runkokoot, rengaskoot ja askelpituudet.

Kun puhumme potkupyörien valinnasta, vain askelpituudella on merkitystä.

Vasta kun lapsesi tarvitsee myöhemmin polkimilla varustetun lastenpyörän, pitää pyörän tuumakoko ottaa huomioon. Tuuma on 2,54 cm ja lasten pyörät esim. 12" tai 14", mikä viittaa polkupyörän pyörän ympärysmittaan.

Muista turvallisuus, kun rullailette menemään

  • Käytä pyöräilykypärää. Meillä on laaja valikoima.
  • Muista aina tarkistaa pyörän kunto ennen kuin lähdette matkaan.
  • Aloita käyttämällä pyörää puistossa, kotipihalla tai rauhallisella jalkakäytävällä, jossa ei ole liikennettä
  • Opeta esimerkiksi leikin kautta lasta pysähtymään nopeasti ja turvallisesti, kun sanot "Stop"
  • Harjoitelkaa liikennevaloissa toimimista, jalkakäytävällä pysymistä, tarkkaavaisuutta sekä erityisesti käsimerkkien käyttämistä.
Kommentit
Kerro meille mielipiteesi
Your email address will not be published