Näin valitset oikeankokoisen Wheely Bugin

Wheely Bug - karkeamotoriikkaa haastava lelu
22. maaliskuuta 2022

 

Wheely Bug on yksi parhaimmista karkeamotoriikkaa stimuloivista päältäajettavista leluista pienille lapsille. Lapset nimittäin tarvitsevat jatkuvaa itsensä haastamista. Ja kun ne hallitsevat yhden toiminnan, tulee heitä inspiroida uusien haasteiden pariin. Onkin siis mahtavaa, että harkitset Wheely Bugin hankkimista, sillä tiedämme että tulet olemaan tyytyväinen ostokseesi. Sitä ovat nimittäin jo tuhannet muut asiakkaamme.

Pieni Wheely Bug – sopii pienille lapsille ja herkemmille vanhemmille lapsille

Pieni Wheely Bug on 38 cm pitkä, 22 cm korkea ja 23 cm leveä. Istuimen leveys on sama pienessä ja suuressa mallissa. Mallien ero on korkeudessa sekä pohjalevyn koossa.

Tämä malli on selkeä valinta, jos:

  • Lapsesi on 12-18 kuukauden ikäinen
  • Lapsesi osaa istua ilman tukea joko melkein tai täysin itsenäisesti
  • Lapsesi on valmis uusiin haasteisiin sopivalla vaikeustasolla
  • Olet varma, että lapsesi kasvaa ulos Wheelystään todennäköisesti noin vuoden sisällä.

Pieni Wheely Bug on varma valinta kaikkein pienimmille aloittelijoille. Tässä mallissa lapsen ei tarvitse heilauttaa jalkaa kovin korkealle päästäkseen ajokkinsa selkään istumaan jalat tukevasti sen molemmin puolin.

Jos lapsesi ei vielä istu täysin vakaasti ilman tukea, voit auttaa lastasi istumaan Wheely Bugin päälle. Pysy sitten lapsen vierellä samalla kun työnnät Wheely Bugia hitaasti eteenpäin.

Wheely Bug liten

Suuri Wheely Bug – sopii noin 1,5-vuotiaille lapsille aina 5 vuoden ikään asti

Suuri malli on 46 cm pitkä, 26 cm istuinkorkeudeltaan ja 23 cm leveä.

Valitse tämä malli, jos:

  • Lapsesi on yli 18 kk ikäinen ja hänellä on hyvät motoriset valmiudet kokeilla suurta tiikeriä, leijonaa tai muita hienoja Wheely Bugeja suuressa koossa
  • Lapsesi on alle 5-vuotias – tätä vanhemmilla lapsilla on jo liian pitkät jalat, mikä voi johtaa eteenpäin kaatumiseen ajokin kanssa
  • Haluat hankkia Wheely Bugin, josta on lapsellesi iloa moneksi vuodeksi.

 

Koska minun tulisi vaihtaa pieni Wheely Bug suurempaan malliin?

Jos lapsi on jo hiukan liian isokokoinen ajamaan pienellä Wheely Bugilla, on riskinä että hän kaatuu potkuajokillaan eteenpäin. Se johtuu siitä, että pienen mallin pohjalevy ei ole enää oikeankokoinen käyttäjälleen.

Olemme varmoja, että lapsesi kiintyy Wheely Bugiinsa – erityisesti hienoihin uusiin malleihin, joissa valittavana on mm. lehmä, kimalainen, hiiri ja muita söpöjä eläimiä, jotka todella ovat pienten lasten mieleen.

Mutta kun lapsesi jalat ovat niin pitkät, että polvet hipovat jo korvia hänen potkiessaan vauhtia Wheely Bugin päällä – silloin on aika vaihtaa isompaan malliin. Onneksi niitä saa täsmälleen samoissa eläinhahmoissa kuin pieniäkin. Silloin vaihto ei tunnu lapsesta niin vaikealta.

Wheely Bug

Mikä tekee Wheely Bug -potkuautosta niin ainutlaatuisen?

  • Sillä voi ajaa joka suuntaan, ei pelkästään eteen- ja taaksepäin
  • Lapsesi tasapaino, karkeamotoriikka ja hienomotoriikka vahvistuvat
  • Lapsesi suuntavaisto kehittyy
  • Se on valmistettu puusta ja näyttää todella suloiselta olohuoneessasi
  • Siinä on 4 kiinteää ja äänetöntä pyörää, jotka pyörivät kaikkiin suuntiin

 

Wheely Bug vahvistaa motorisia taitoja, mistä hyötyvät niin aivot kuin ystävyyssuhteet!

Me Leluakatemiassa suosittelemme, että tarjoat lapsellesi hauskaa inspiraatiota monipuoliseen liikkumiseen joka päivä. Paljon temmellystä, kuperkeikkoja ja kihelmöintiä vatsanpohjassa on hyvä lähtökohta hyvälle lapsuudelle.

Jos motoriset taidot kehittyvät hieman myöhässä, se voi tarkoittaa, että lapsesi ei vielä pysty osallistumaan ihan kaikkiin samoihin leikkeihin, kuin muut lapset. Ja se vuorostaan vaikuttaa lasten oppimiseen ja sosiaaliseen elämään, jos he jäävät kottikärry-, hyppy- tai pyörimisleikkien ulkopuolelle. Onneksi aivot kehittyvät jatkuvasti, ja etenkin pienten lasten aivot kehittyvät valtavan nopeasti.

Tarjoa lapsellesi sopivan kokoisia haasteita esimerkiksi Wheely Bugin kanssa – se voi innostaa niin vauhtia rakastavan kuin varovaisemmankin lapsen harjoittelemaan motorisia taitojaan ja itsenäistä liikkumista.

 

Kommentit
Kerro meille mielipiteesi
Your email address will not be published