Parhaat vinkit aurinkovoiteen levittämiseen herkille lapsille

Aurinkovoide vinkki kasvomaalin kera
Viimeisin julkaisu aiheesta: Hyviä vinkkejä ja ideoita
31. maaliskuuta 2022

Parhaat vinkit aurinkovoiteen levittämiseen herkille lapsille, ole hyvä!

Tee aurinkovoiteen levittämisrituaalista rauhallisempi, ja poimi toimintaterapeutin ja www.baby-steps.dk-sivuston omistajan Ann Helenen nerokkaat vinkit, jotka saavat kaikista epäluuloisimmankin lapsen rauhoittumaan tahmean ja pakollisen aurinkovoiteen laiton aikana.

Tämä on nerokkain juttu sen jälkeen, kun joku keksi, että mehutetran kulmat voi nostaa ylös läikkymisen estämiseksi, kun siitä imetään pillillä.

Fanfaareja, konfettia ja palkintopalli, esiin, kiitos!

Eikö lapsesi anna laittaa aurinkovoidetta?

nægter solcreme

Tarkoittavatko kesä ja aurinko kiukuttelevia lapsia ja turhautuneita vanhempia, koska kaikki yritykset saada lapsen iho hyvin suojattua 30-kertoimisella suojavoiteella ovat yhtä kamppailua päivästä toiseen?

Onko nimenomaan aurinkovoiteen levittäminen lapsen kasvoihin se juttu, joka saa aikaan eeppisiä ulottuvuuksia hipovia hermoromahduksia?

Siinä tapauksessa ratkaisu on tässä. Ja kuten kaikkien muidenkin kullanarvoisten vinkkien kohdalla, tuntuvat ne päivänselviltä, kun olet tullut tietoiseksi asiasta.

Suurkiitos Ann Helenelle ja hänen pojalleen, jotka tässä postauksessa näyttävät, kuinka kasvomaalilla leikkiminen voi auttaa tekemään päivittäisestä aurinkovoide-showsta rauhallisen hetken ilman sählinkiä. Hän antaa myös muutamia hyviä vinkkejä koko tilanteen tekemiseen kodikkaammaksi yleisesti ja kertoo, mikä voisi olla syynä siihen, että lapsesi kokee aurinkovoiteen levittämisen todella vastenmieliseksi, ja yrittää päästä karkuun heti, kun vain kuiskaatkin jotain etäisesti aurinkorasvasta muistuttavaa.

No niin, kerro meille, Ann Helene.

Lapseni inhoaa kasvojen tahmaamista, siksi myös aurinkovoidetta

Minulla on kotona poika, joka ei todellakaan siedä sitä, jos hänen kasvonsa tuntuvat likaisilta.

Ruoka, voiteet, sylki tai vastaavat ei todellakaan tule hänen kasvojensa lähelle. Se tarkoittaa, että aurinkovoiteen levittäminen kasvoille ei ole hauska kokemus, ei meille vanhemmille eikä Floke-pojallemme.

Kesän alkaminen on taianomaista ja ihanaa, mutta on vaikea ajatella aurinkoa ja kesää hymyssä suin, kun tiedän, että edessä on tuhat aamua, jolloin käydään aurinkorasvakamppailua.

Ja tiedän, ettei tämä koske vain meidän perhettämme.

Olen siksi yrittänyt ymmärtää, mistä poikani vastahakoisuus kumpuaa, ja kuinka voisimme välttää taistelun antautumatta. Koska aurinkosuoja pitää olla.

Jaan teille omat vinkkini, joka on tehnyt aurinkovoiteen laittamisesta lapselle turvallisen, ja jopa hauskan kokemuksen.

Kyse on lapsesi aistikokemusten ottamisesta vakavasti, ja tilanteen harjoittelemisesta lempeällä tavalla. Sitten kaikki sujuu kuin rasvattu, kirjaimellisesti!

solcremehack med ansigtsmaling

Miksi lapset kieltäytyvät aurinkovoiteen laittamisesta?

Ensimmäinen asia, johon haluaisin keskittyä, on se, miksi jotkut lapset vastustavat aurinkovoiteen laittamista. Sillä on ani harvoin tekemistä itse aurinkovoiteen kanssa. Kyse on siitä, miltä aurinkovoiteen levittäminen kasvoille tai vartalolle tuntuu. Mitä tilanteessa todella tapahtuu ja miten lapsesi kokee sen?

Tämän vuoksi lapsesi ei halua käyttää aurinkovoidetta:

Voi olla monia syitä, miksi lapset sanovat aurinkovoiteelle kiitos ei. Monien lasten kohdalla kyse on yhdestä tai useammasta seuraavasta syystä:

  • Se tuntuu hallinnan menetykseltä
  • Se tapahtuu usein jo valmiiksi liian kiireisten aamutoimien lomassa
  • Että me vanhemmat unohdamme valmistella lastamme siihen, mitä on tulossa
  • Että vastustelu johtuu aistinvaraisesta, sensorisesta "häiriöstä". Lapsen hermosto ylitulkitsee ja kertoo, että kasassa on aineet johonkin vaaralliseen. Lapset, jotka reagoivat tähän tapaan herkästi, ilmaisevat usein myös epämukavuutta muissa tilanteissa. Vaatteiden saumat ja sukkien varret ärsyttävät, hän on nirso, vetäytyy kevyestä kosketuksesta, tai reagoi erittäin voimakkaasti muiden odottamattomiin kosketuksiin. Tällaisessa tilanteessa voit saada apua esimerkiksi kunnan toiminta- ja fysioterapeuteilta lapsen aistinvaraisten reagointimallien selventämiseen.

Miten lapsesi kokee aurinkovoiteen laittamisen?

Lapsi reagoi aistikokemukseen, kun hän saa aurinkovoidetta kasvoilleen. Hänen hermostonsa havaitsee kylmän, kostean ja ehkä tahmean voiteen tunteen. Monien lasten aivot tulkitsevat tämän vaaraksi tai kokevat sen epämukavana. Me aikuiset koemme harvoin samoin, kun levitämme voidetta, koska kosketamme voidetta käsillämme ennen kuin levitämme sen kasvoillemme. Käytämme siis luonnollisesti käsiämme tunnustellaksemme turvalliselta etäisyydeltä, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Tilanne on niin sanotusti hanskassa.
Kun sitä vastoin pyydät lastasi seisomaan paikallaan ja hierot kourallisen tahmeaa rasvaa pulleille poskille - ehkä jopa yllätät hänen takaapäin sen tuloksena, että taas-ollaan-vähän-liian-myöhässä, mitä luulet lapsen pitävän kokemastaan?
Jep – valtava hallinnan menetys.

Heidän aistinsa joutuvat yllätetyiksi, ja koko pieni kroppa joutuu hälytystilaan.
Näin he saavat ensimmäisen aistikokemuksensa aurinkosuojasta suoraan kasvoille, tai niin lähelle, kun se nyt ylipäänsä on mahdollista, ja hermosto reagoi siihen.

Aurinkovoidetta silmiin? Apua, nyt pakoon!

Lapsesi havaitsee, kuinka sormesi levittävät voidetta ympäriinsä, ja tulevat myös kenties vähän liian lähelle silmiä. Lapsesi aistit eivät vielä tiedä, että teet kyllä kaikkesi välttääksesi silmien aluetta, kokemus on heille uusi. Lapsesi yrittää siis lähteä karkuun suojellakseen itseään.
Onko se ylireagointia?

Ei lainkaan. Se on täysin luonnollinen ja vaistomainen reaktio aivoilta, jotka tulkitsevat kokemuksen vaaraksi.

Kun lapsesi rimpuilee ja ehkä kiljuu, on reaktio juuri oikea lapselle. Siksi tuskin auttaa sanoa tiukasti, että lapsen tulisi istua paikoillaan, kun hänen pieni kehonsa huutaa joka solulla: PAKOON!!!

Mutta se, että se on luonnollinen reaktio, ei tarkoita sitä, että se olisi tarkoituksenmukainen reaktio.
Tässä voimme auttaa lastamme ja harjoitella hänen kanssaan.

Ja siihen tarvitaan kärsivällisyyttä, huumoria ja – kasvomaaleja.

Kuinka luoda turvallinen ympäristö aurinkovoiteen levittämistä varten?

Harjoitus auttaa luomaan turvallisen ympäristön aurinkovoiderituaalille. Voimme auttaa lapsiamme luottamaan prosessiin totuttamalla heidät tilanteeseen vähitellen. Tarvitset vain kasvomaalia, hyvän mielen, ja ehkä kasvojenpuhdistusaineen.

Näin teet aurinkovoiteen levittämisestä leikin

barnet er i kontrol og tåler solcreme

Hyviä vinkkejä aurinkovoideleikkiin:

-  Puhukaa asiasta etukäteen, ja vielä samana päivänä ennen tilannetta

-  Mitä maalataan?

-  Aloita varovasti vähemmän märällä maalilla

-  Tehkää sopimukset siitä, kuka maalaa kenet

-  Anna lapsesi maalata sinunkin kasvosi

-  Käyttäkää peilejä

-  Kunnioita lapsesi rajoja

Aluksi tärkeintä on puhua lapsellesi siitä, että kasvomaaleilla voisi olla hauskaa leikkiä!

Mitä maalattaisiin? Spiderman, Hulk, vaarallinen tiikeri tai vaikka keiju?

Näin olemmekin jo tekemässä kokemuksesta turvallista.

Voit puhua aiheesta tyyliin "Hei, huomenna leikitään vaarallisia tiikereitä, miten se tiikeri nyt sanookaan?" tai "Mieti, kuinka hauskaa siitä tulee, ja sitten maalataan kasvot siveltimillä, eikö olekin kivaa?"

 

Millainen kasvomaali sopii aurinkovoiteen levittämisen harjoitteluun?

ansigtsmaling gør solcreme til en leg

Suosittelen aloittamaan pienin askelin. Anna lapsesi hallita tilannetta, anna hänen itse pitää sivellintä. Sillä ei ole väliä, millaista jälkeä syntyy. Tärkeintä on, että kaikilla on hauskaa.

Poikamme Floke aloitti näillä väreillä, jotka eivät tunnu rasvaisilta, tahmeilta, märiltä tai kylmiltä kuten siveltimellä levitetty maali. Se antoi hyvän alun prosessin haltuun ottamiseksi.

Etenimme rauhallisesti maalaamalla siveltimillä ja tätä hienoa palettia käyttäen.

Ensin Floke maalasi minun kasvoni ja sitten omansa.

Nyt olemme onnistuneet tekemään kasvojen ”sotkemisesta” kodikkaan leikkihetken taistelun sijaan, ja olemme tehneet tilanteesta turvallisen antamalla lapsen pitää ohjat käsissään. Lasta ei pakoteta, vaan tekeminen on hauskaa, ja hän kokee tilanteen herrana olonsa turvalliseksi.

Check, check, check ja check.

Hauskoista kasvomaaleista aurinkovoiteen levitysvinkkeihin

gør solcreme til en sjov leg

Nyt on aika siirtää kaikki hauskat elementit kasvomaalauksesta aurinkovoiteen levittämistilanteeseen. Aurinkovoiteen levittäminen sormilla aiheuttaa monille lapsille epävarmuutta. Se saa monet heistä vetäytymään tehtävästä. Mutta onneksi nykyään on saatavilla niin paljon hyviä siveltimiä, meikkisiveltimiä, sieniä ja muita vastaavia tuotteita, joita voi käyttää aurinkovoiteen levittämiseen. Käytä niitä sen sijaan. Esimerkiksi tämä setti on erinomainen.

Voiteen levittäminen iholle siveltimellä tuntuu samanlaiselta kuin kasvomaalin levittäminen siveltimellä, ja voitte silti yhä leikkiä, että piirrätte näkymättömiä eläimiä kasvoihin. Silloin aurinkovoiteen levitys on hauskaa kuin leikki, eikä pakotettuna tapahtuva asia.

Toivon, että jakamani vinkit aurinkovoiteen levittämiseen lapselle helpottavat joka kesäistä rumbaa teidänkin kotonanne!

Ann Helene.

Kuka Ann Helene Kristensen?

Ann Helene Kristensen on Leluakatemian asiantuntijapaneelin uusin lisäys, ja olemme erittäin iloisia siitä, että hän on mukana tiimissämme.

"Olen toimintaterapeutti ja erikoistunut lapsiin, joiden normaalikehitys on kriteerien mukaista. Työskentelen päivittäin lasten, vanhempien ja omaishoitajien kanssa luodakseni heille parhaan mahdollisen arjen. Pidän myös baby-steps.dk -sivustoa ja yritystä Kööpenhaminassa, joka keskittyy lasten sensomotoriseen kehitykseen, ja jonka kautta voin auttaa sinuakin tarjoamaan lapsillenne parhaat edellytykset terveelle kehitykselle. Voit myös seurata podcastiani täältä."

Kommentit
Kerro meille mielipiteesi