Ui turvallisesti merenneidon pyrstöllä - 4 tärkeää vinkkiä

Merenneidon pyrstö, monoräpylä, seadragon
22. maaliskuuta 2022

Mitä merenneitouinti on?

Merenneitouinti on kasvattanut suosiotaan viimeisten vuosien aikana. Voi olla, että lapsellasi on myös jo ystävä, joka lähtee silloin tällöin pyrstönsä kanssa merenneitouintiin?

Merenneitouinti sopii sekä lapsille että aikuisille, jotka rakastavat polskia vedessä. Eikä harrastuksen aloittamiseen tarvita paljoa – tarvitset nimittäin ainoastaan monoräpylän ja jalkojen päälle vedettävän puvun. Leikki on samalla superhyvää urheilua ja lihasvoimaharjoittelua.

Monet lapset ja nuoret unelmoivat merenneidoista ja syystäkin! Jo ajatuskin mahdollisuudesta päästä liikkuman vedessä sulavasti merenneidon tapaan on miltei taianomainen. Kuvittele, miltä tuntuisi liukua vedessä, heilauttaa pyrstöä ja nauttia joko vauhdikkaasta menosta tai ketterästä tanssista, joita merenneidon pyrstö mahdollistaa.

Voiko merenneitouinto olla vaarallista lapselleni?

Jotkin asiakkaistamme on nostanut esille olevansa huolissaan lasten turvallisuudesta, kun heidän jalat ovat kiinni räpylässä. Tähän räpylään tulee nimittäin kiinnittää molemmat jalat ja se saattaa ensin tuntua hieman epävarmalta. Haluamme tässä tarjota sinulle muutaman vinkin, joiden avulla lapsesi voi turvallisesti uida merenneidon pyrstön kanssa.

Merenneitouinnin 4 varmaa vinkkiä

 

  1. Varmista, että lapsesi pystyy uida itsenäisesti 25 metriä sekä pidättää hengitystä veden pinnan alla noin 30 sekunnin ajan, ennen kuin ryhdytte harjoittelemaan uintia merenneidon pyrstöllä.
  2. Älä koskaan anna lapsesi käyttää merenneitopyrstöä yksin. Lapsesi tulee olla todella kokenut uimari sekä yli 10-vuotias, ennen kuin häntä kannattaa jättää uimaan täysin ilman valvontaa – oli se sitten merenneidon pyrstön/jonkin muun uimavarusteen kanssa tai ilman.

  3. Emme Leluakatemiassa myy merenneitosettejä bikinien yläosalla. Saatat löytää tällaisia settejä muualta, mutta varo ostamasta bikiniyläosaa, jossa on naruja/hihnoja, sillä ne voivat nimittäin aiheuttaa hukkumisvaaraa. Alle 14-vuotiaiden lasten ei tulisi käyttää naruilla varustettuja uimapukuja.

  4. Varmista, että lapsesi onnistuu pitämään itsensä pystysuorassa vedenalla, kuitenkin niin, että hän EI seiso räpylän päällä. Räpylän kova sisus voi mennä halki, jos sen päälle laittaa painoa. Auta lastasi oppimaan oikean asennon säilyttäminen ja kuinka räpylää tulee heiluttaa edestakaisin veden alla.

Mikä merenneitopyrstö oikein on?

Ehkä nyt on hyvä aika hieman kertoa, mikä tämä merenneitopyrstö oikein on. Tässä tuotteessa on nimittäin kyse kaksiosaisesta uimavarusteesta, joka sisältää

  • monoräpylän
  • jalkojen päälle vedettävän puvun.

Monoräpylä on todella kestävä räpylä, joka on päällystetty neopreenilla ja siinä on kaksi reikää jaloille. Jo monoräpylän jalkaan laittaminen saa lapsesi tuntemaan itsensä merenneidoksi tai merenmieheksi.

Kun räpylä on kunnolla jaloissa, on aika vetää puku sekä monoräpylän että jalkojen yli aina lanteille asti. Puku on tiukka ja ihoa myötäilevä. Monoräpylä ja merenneidon puku pitää jalat tiukasti yhdessä.

Lapsesi on nyt valmis uimaan merenneidon pyrstönsä kanssa. Katso koko merenneidon pyrstöjen valikoimamme täältä.

Merenneitouintia

Kuinka merenneidon pyrstöllä oikein uidaan?

Merenneitouinti on miltei samantyyppistä kuin perhosuinti. Jalat ovat tiukasti yhdessä ja uimiseen käytetään koko alavartaloa, samalla kun ylävartalo pyritään pitämään mahdollisimman virtaviivaisena.

Merenneidon pyrstöllä voi uida aika kovaakin vauhtia ja sen kanssa on hauska opetella erilaisten kauniiden temppujen ja liikkeiden tekemistä veden alla. Heilauta räpylää pinnan alla ja sukella sitten pohjaan – voit tuntea olosi uskomattoman kevyeksi, kun hallitset tekniikan.

Kun lapsesi on pukenut merenneidon pyrstön yllään, tulee hänen ensin oppia pysymään pystyssä veden alla kuitenkin SEISOMATTA monoräpylän päällä. Räpylä ei nimittäin kestä, jos sen päällä seistään.

Uimarin tulee pysyä pystysuorassa ja heiluttaa monoräpylää edestakaisin veden alla. Liike vie lasta ylöspäin, jolloin tasapainon säilyttäminen on erittäin tärkeää. Tämän tyyppiset tasapainoharjoitukset vedessä parantavat lapsesi uimataitoja huomattavasti.

Vasta sitten kun lapsesi onnistuu liikkumaan vedessä pystysuorassa, voi hän ryhtyä harjoittelemaan uintia edestakaisin. Sulavien liikkeiden harjoittelu vaatii vahvoja vatsalihaksia, jotta keho pysyy vaakasuorassa merenneidon pyrstön liikkuessa ylös ja alas. Merenneitouinti vahvistaa lihaksistoa miltei huomaamattomasti.

Merenneitouintia on montaa erilaista, jotan jos lapsesi innostuu täysin, voitte yrittää löytää uimahallin, jossa opetetaan tätä taianomaista lajia.

Merenneitouintia merenneitopyrstöllä

Merenneitouinti - Kuinka vanha lapsen tulee olla?

Uimahalleissa järjestettävissä uintiharjoituksissa lasten tulee yleensä olla vähintään 7-vuotiaita. Mutta ota tästä selvää lähimmän uimahallin henkilökunnalta.

Merenneitouinnin aloittamiseen ei ole säädetty tiettyä ikää. Tärkeitä on, että lapsesi osaa uida, sukeltaa ja kuunnella tarkasti annettuja ohjeita. Yleisesti ottaen lasten uimataidoissa on todella suuria eroja, joten tarkkaile lastasi huolellisesti ja varmista, että uimataidot riittävät varmasti merenneitouinnin aloittamiseen.

Hauskoja hetkiä vedessä!

Kommentit
Kerro meille mielipiteesi
Your email address will not be published