Aistikeinut lapsille ja aikuisille, sisä- ja ulkotiloihin.

Valitettavasti emme löytäneet hakuusi sopivia tuotteita.

Aistikeinut lapsille ja aikuisille, sisä- ja ulkotiloihin.

Lapset ja aistikeinut vain yksinkertaisesti kuuluvat yhteen. Useimmat lapset rakastavat keinumista, joka on oikeastaan todella kehittävää harjoitusta. Kun lapsi keinuu, heiluu ja keikkuu, hänen sisäkorvassa sijaitsevat tasapaino- ja liikeaistia hallinnoivat elimet kehittyvät.

Näiden aistien harjoittelu on hyvä aloittaa ajoissa, sillä se auttaa lasta oppimaan paremmin.
Tällaiset aistikeinut voivat jopa auttaa rauhattomia lapsia keskittymään koulutunneilla.
Samalla aistikeinu auttaa lasta ymmärtämään paremmin, kuinka painovoima sekä eri liikkeet, nopeudet ja suunnat tuntuvat kehossa. Kun lapset keinuvat yhdessä, he kehittävät myös sosiaalisia taitojaan, sillä keinuminen voi myös olla jaettu kokemus.

Leluakatemia tarjoaa monen tyyppisiä keinuja, sekä lautaskeinuja, aistikeinua, motoriikkaa kehitittäviä keinuja, vauvakeinuja, jne. Erilaisia keinuja on sekä sisäkäyttöön että ulos pihalle.

Aistikeinut ovat tuotteita, joista meillä on kaikista eniten kokemusta, ja siksi löydät tästä vastauksen kaikista yleisimpiin aistikeinuja koskeviin kysymyksiin.

Mikä aistikeinuista on paras vaihtoehto?

Aistikeinuja löytyy erilaisissa materiaaleissa, erilaisissa muodoissa sekä joko reunalla tai ilman reunaa.

Keinua kutsutaan myös hämähäkkikeinuksi, sillä siinä oleva verkko muistuttaa hämähäkinverkkoa.

Kun yrität päättää itsellesi sopivaa aistikeinua, niin suosittelemme ottamaan huomioon keinun ripustamiseen tarkoitetun paikan ja mihin keinua tullaan käyttämään. Valikoimasta löytyy eri laatuisia ja hintaisia keinuja, jolloin hinta määräytyy yleensä laadun mukaan. Meillä Leluakatemiassa on myynnissä ainoastaan leluja ja motorisia taitoja kehittäviä työkaluja, jotka on perusteellisesti testattu ja hyväksytty lasten käytettäväksi. Valitse siis turvallisin mielin verkkokauppamme valikoimasta aistikeinu, jonka laatuun voit luottaa.

Minkä tyyppinen aistikeinu kannattaa valita?

Voit valita neliömäisen tai pyöreän aistikeinun tai hämähäkkikeinun väliltä.

Keinuja saa myös monen eri kokoisena ja eri materiaaleista.

Jotkin keinuista on tarkoitettu sisäkäyttöön, mutta voit myös ostaa linnunpesäkeinun ulos pihalle.

Jos ostat tuotteen joko kouluun, tarhaan tai muuhun laitokseen, tai jos haluat sen kestävän useita vuosia, niin suosittelemme valitsemaan aistikeinun, jossa on todella vankka muotoilu. Toisaalta tällaiset keinut ovat myös painavampia, joka voi joissain tapauksissa olla haasteena. Jos tarkoituksena on ottaa keinu esiin ja pakata leikin jälkeen pois, niin kannattaa harkita kevyempää versiota. Reunalliset aistikeinut ovat sopivia pienten lasten leikkeihin, jolloin voit olla varma ettei lapsia tipahda pois kyydistä.

Minkä ikäisille lapsille aistikeinut on tarkoitettu?

Aistikeinut sopivat lasten käyttöön jo syntymästä asti. Kaikista pienempien kanssa keinu tulee ripustaa lähelle lattiaa ja keinuttaa kevyesti niin että liike stimuloi lapsen liikeaisteja ja tuntuu monelle lapsille erityisen rauhoittavalta.

Vauvojen aistikeinut tai linnunpesäkeinut ovat yleensä pehmeitä ja niissä on mukava makoilla. Jos käytät aistikeinua vauvan kanssa, niin varmista, että keinu on ripustettu lähelle lattiaa.

Hieman isommille lapsille voi etsiä hieman liikkuvampaa keinua, jonka voi ripustaa ylemmäs ja yhä isommille lapsille kannattaa valita pidemmän muotoinen aistikeinu, jolla pääsee jo kunnolla koviin vauhteihin.

Aistikeinu sisälle vai ulos?

Sisä- ja ulkotiloihin tarkoitettujen aistikeinujen ero on siinä, mistä materiaalista keinu on valmistettu. Ulkotiloissa käytettävä keinu on todella vankkaa laatua. Pihalle ripustettu hämähäkkikeinu tekee monen lapsen leikistä erityisen hauskaa.

Tämä tarkoittaa, että linnunpesäkeinut ovat säänkestäviä ja usein painavampia kuin sisäkeinut. Keinun ripustaminen sisälle on kuitenkin myös hyvä idea ja sen voi laittaa roikkumaan vaikka oviaukkoon tai olohuoneen keskelle. Muista kuitenkin olla varovainen keinun ympäristöstä ja varmista, ettei lapsi voi keinuessaan osua mihinkään.

Kuinka aistikeinu ripustetaan?

Keinun ripustamisessa on monia eroavaisuuksien riippuen, jos keinu ripustetaan sisälle vai ulos, koukkujen vai narujen varaan. Riippumatta siitä ripustetaanko keinu naruilla vai koukuilla, niin yhteistä kummallekin tavalle on, ettei metalliosista irtoa pieniä siruja. Aistikeinun koukkujen tai kiinnekkeiden välinen kitka voi aiheuttaa pienten metallin palasten irtoamista, jolloin niillä on vaara osua lasten silmiin. Kitkan ja erilaisten vahinkojen välttämiseksi, myymme Leluakatemiassa päällystettyjä kiinnikkeitä jaripustimia.

Voit myös valita erilaisten sisä- ja ulkokäyttöön tarkoitettujen kiinnikkeiden väliltä. Tai ehkä oikeaksi valinnaksi muodostuu kiinnike, jolla keinu voi mennä 360 astetta ympäri eikä vain eteen ja taakse.

Voit myös ostaa sisäkäyttöön tarkoitetun keinujalustan, johon ripustaa joko hämähäkkikeinun, linnunpesäkeinu tai aistikeinun.

Sisäkäyttöisen keinujalustan käyttäminen on turvallisempi vaihtoehto, jos et luota täysin kotisi katon kestävyyteen.

Löydät täältä koko valikoimme aistikeinuja – ja katso myös kategoriamme keinuihin käytettäviä koukkuja ja ripustimia.