Tue lapsesi kehitystä – lue ajatuksiamme lapsista nyt Leluakatemian blogista

Pääsiäisperinteiden jäljillä – Lue hauskat faktat pääsiäispupusta
23. helmikuuta 2024

Pääsiäisperinteiden jäljillä – Lue hauskat faktat pääsiäispupusta

Lapsia ei noin vain narrata. Jossain vaiheessa sinulta kysytään, miksi pääsiäispupu munii suklaamunia. Tai mitä näillä kahdella yleensä on tekemistä keskenään.

Yhtäkkiä biologian taitosi eivät autakaan pääsiäisperinteiden valaisemisessa lapselle.
Jos haluat saada järkevän selityksen sille, mistä pääsiäispupu oikeasti tulee ja miksi se tuo lapsille pääsiäismunia, ja onko se itse asiassa kani vai jänis, liity Leikkitätien seuraan ja lue selitys täältä Leluakatemian blogista.

Montessori: Uusi, vanha näkökulma lasten oppimiseen
20. helmikuuta 2024

Montessori: Uusi, vanha näkökulma lasten oppimiseen

Oletko jo kuullut Montessoripedagogiikasta? Tässä pedagogiikka metodissa lapset oppivat hallitussa ympäristössä vapaan leikin kautta - aikuiset sekaantumatta. Tämä on jo melko vanha oppimistapa, mutta me opimme jotain uutta. Lue täältä lisää ja tule sinäkin hieman fiksummaksi.

Auta lasta oppimaan tähtitiede-innostuksensa kautta
31. tammikuuta 2024

Nörttiopas: Tähtitiedettä lapsille

Mikä on Superkuu ja miten pitkä matka on Marsiin? Onko lapsellasi paljon kysymyksiä? Jaksaako lapsesi olla kiinnostunut samasta lelusta tai aiheesta tuntikausia? Sinulla taitaa olla kotona pieni nörtti. Eli ihastuttava pieni asiantuntija, joka jaksaa uppoutua häntä kiinnostaviin aiheisiin tuntikausiksi.

Me Leluakatemiassa juhlimme kaikenlaista nörtteilyä, ja siksi haluamme näyttää sinulle, kuinka paneutuminen johonkin asiaan toden teolla voi olla mitä loistavin lähtökohta hauskalle oppimiselle.

Mitä on lasten työmuisti?
29. tammikuuta 2024

Tämä kannattaa tietää lasten työmuistista ja sen vahvistamisesta

Ovatko lapsesi opettajat koulussa tai päiväkodissa ottaneet puheeksi lapsesi heikentyneen tai alentuneen työmuistin? Lue tämä työmuistia käsittelevä blogikirjoitus Leluakatemian blogissa ja saa apua käsitteen ymmärtämiseen sekä vinkkejä keinoista, joilla voit auttaa lastasi muistamaan hieman paremmin.
Mitä voi oppia…kakasta?
22. tammikuuta 2024

Mitä voi oppia…kakasta?

Valjasta lapsesi innostus oppimiseen maailman luonnollisimmasta asiasta mutkattomalla ja läsnä olevalla tavalla – leikin kautta. Me Leluakatemiassa uskomme, että motivaatio on kaiken oppimisen A ja O. Jos otat lähtökohdaksi lapsesi kiinnostuksen kohteet, motivaatio oppimiseen tulee täysin itsestään.

Näin järjestät lastenhuoneen Montessori-vaikutteiseen leikkiin
20. joulukuuta 2023

Järjestä lastenhuone leikkiä varten: 9 tärkeintä vinkkiä

Syvenny yhdeksi päiväksi, ja tee lastenhuoneesta keidas, joka innostaa ihanaan leikkiin. Katso 9 vinkkiämme Montessori-vaikutteiseen lastenhuoneen uudellenjärjestelyyn, ja osallistukaa jatkossa lapsen kanssa yhdessä epämääräisten lelukasojen torjumiseen lastenhuoneessa. Lue lisää täältä.

Lapsen taidot kehittyvät lajitteluleikkejä leikkiessä
18. joulukuuta 2023

5 taitoa, jotka lapsesi oppii leikkimällä lajitteluleikkejä

Miksi lajitteluleluilla leikkiminen on suora tie elämäntaitojen, rauhallisuuden ja jopa sanavaraston ja matematiikantaitojen karttuttamiseen? Lue tästä oppaastamme viisi asiaa, jotka lapsesi voi oppia lajittelusta. 

Apuvälineet voivat auttaa keskittymään
8. joulukuuta 2023

Time Timer -kello, Fidget-setti ja Thinking Putty -muovailumassa: Apuvälineet keskittymisen tueksi

Niin lasten kuin aikuistenkin keskittymisvaikeudet ovat lisääntyneet, ja sen ovat huomanneet työssään myös kaksi peruskoulun erityisopettajaa, Pia ja Annika, jotka saivat oppitunneille testattavakseen joitakin Leluakatemian tuotteita keskittymisen tueksi. Paransivatko ajastin, moniosainen fidget-setti sekä hypisteltävä muovailumassa oppilaiden keskittymistä oppitunnilla, ja mitä oppilaat itse vaikuttivat pitävän näistä keskittymisen apuvälineistä? Lue lisää tästä blogikirjoituksesta!
Pureskelu rauhoittaa
31. lokakuuta 2023

Apua, lapseni pureskelee kaikkea

Tuntuuko sinusta, että lapsesi jatkuvasti pureskelee, mutustelee ja imeskelee paljon erilaisia asioita kuten hihansuita ja kyniä? 
Siinä tapauksessa sensorisesta pureskeluvälineestä voi olla apua.  
Lue oppaamme liittyen lapsiin, jotka pureskelevat, ja saa myös vinkit oikeanlaisen sensorisen pureskeluvälineen hankkimiseen. Saat myös toimintaterapeuttimme neuvot pureskelevan lapsen ymmärtämiseksi ja auttamiseksi.

Katso kaikki digitaaliset lelumme
28. elokuuta 2023

Interaktiiviset lelut tuovat kotiin sekä todellista että virtuaalista leikkiä

Digitaalinen universumi tarjoaa upeita leikkitapoja, joissa yhdistellään käsiteltäviä hahmoja sovelluksen kanssa. Lue blogistamme lisää digitaalisesta leikistä sekä uusista AR-peleistä. Ja mitä se AR oikein tarkoittaa? Opi aiheesta lisää täältä.

Opi ratsastamaan keppihevosella – 10 hyvää puolta ja 3 hauskaa leikkiä
9. elokuuta 2023

Opi ratsastamaan keppihevosella – 10 hyvää puolta ja 3 hauskaa leikkiä

Miksi keppihevoset ovat nousseet niin suosituiksi ja mitä niiden kanssa voi oikein leikkiä? Saa hyviä ideoita ja inspiroidu keppihevosleikeistä ja varusteista. Lue myös 10 hyvää puolta keppariharrastuksen aloittamisesta.

Koulunalku 2023: hyviä neuvoja vanhemmille
10. heinäkuuta 2023

Koulunalku 2023: hyviä neuvoja vanhemmille

Ottaako pieni päiväkotilapsesi ensimmäiset askeleet koulutiellä? Tuntuuko lapsesi yhtäkkiä paljon etäisemmältä.

Lue tästä blogikirjoituksesta parhaimmat neuvomme, jotka lähentävät teitä ja auttavat tekemään koulun aloituksesta paremman.

Mathlinks Numberblocks sopiii eri ikäisille lapsille
22. kesäkuuta 2023

Numberblocks kehittää matemaattisia perustaitoja leikin kautta

Uudet Numberblocks-paketit sisältävät erilaisia numerohahmoja, animaatioita, lauluja ja monta muuta opettavaista leikkiä. Lue tästä, kuinka Oppivat Education Oy:sta tutut Pia Koivisto ja Annika Karjalainen testasivat Numberblocks-kuutioita ja kertovat nyt omin sanoin erilaisista käyttömahdollisuuksista.

Näin inspiroit lapsia leikkimään ulkona
15. kesäkuuta 2023

Näin teet korin, joka on täynnä loistavia leluja ulkoleikkiin

Saat tästä artikkelista inspiraatiota, jolla täytät korillisen ulkoleikkivälineitä, jotka voit sitten säilyttää ulko-oven. Kun lelut saa helposti mukaan sekä takaisin paikoilleen, muuttuu ulkoleikki nopeasti osaksi arkipäivää. Tiesitkö, että jo 20 minuutin aktiivinen leikki ulkona auttaa lastasi voimaan paremmin? Samalla hänellä on mahdollisuus tavata uusia tuttavuuksia kotipihalla. Kuka lähtisi mukaan hyppäämään hyppynarua tai temppuilemaan jojolla?

Leikkejä kotipihalla
7. kesäkuuta 2023

Näin varustat pihan ulkoleikkeihin

Lapset haluavat useimmiten olla siellä missä mekin olemme – myös kotipihalla. Kokosimme kaikki parhaat vinkkimme, kuinka varustat pihan ulkoleikkeihin – ja pääset itse nauttimaan kupillisesta kahvia auringon paisteessa.
Valitse lapsellesi sopiva potkulauta
1. kesäkuuta 2023

Opas: Valitse oikea potkulauta lapsellesi

Temppuscootti vai potkulauta paikasta toiseen liikkumiseen? Opastamme sinua ostamaan oikean potkulaudan lapsesi pituuden ja tarpeiden mukaan – aina 2-vuotiaasta teini-ikäiselle. Lue lisää!

Vinkit, kuinka ryhdytte oma-aloitteiseen vauvauintiin
28. huhtikuuta 2023

Turvallista ja rauhallista vauvauintia – omin päin!

Haluatko lähteä uimahalliin vauvan kanssa harjoittelemaan vauvauintia? Tiesitkö, että vauvauinnin kurssi ei ole välttämätön. Joskus voi jopa olla parempi ryhtyä harjoittelemaan omin päin, ja päättää itse oppituntien tempo. Baby-steps.dk:n Ann Helene kertoo parhaimmat ja tärkeimmät vinkit vauvauinnin aloittamiseksi.

Vappu 2023: Näin valitsette parhaimmat puvut ja ryhdytte roolileikkeihin
12. huhtikuuta 2023

Vappu 2023: Näin valitsette parhaimmat puvut ja ryhdytte roolileikkeihin

Osaatko vastata näihin kolmeen kysymykseen, jotka auttavat lapsen vapunasun valinnassa? Lue lisää vinkkejä vapun viettoon Leluakatemian blogista.

Kosketa lastasi - Helppoja vinkkejä vauvan hierontaan ja päivittäiseen kosketukseen
5. huhtikuuta 2023

Kosketa lastasi - Helppoja vinkkejä vauvan hierontaan ja päivittäiseen kosketukseen

Koronarajoitusten aikana koskettaminen oli käytännössä kiellettyä. Mutta on kuitenkin todella tärkeää muistaa koskettaa lähimmäisiämme, ja erityisesti olla lähellä vauvaasi.

Lue lisää, miksi kosketus on niin tärkeää, ja kuinka se edistää vauvasi hyvinvointia, unta sekä turvallisuuden tunnetta.

Isa leikkimässä vauvansa kanssa
5. huhtikuuta 2023

Havainnoi vauvaasi: Vinkkejä vauvasi signaalien ymmärtämiseen

Lue, kuinka opit ymmärtämään vauvasi signaaleja, ja miksi et voi olettaa kaikkien vauvojen kommunikoivan samalla tapaa.