Tue lapsesi kehitystä – lue ajatuksiamme lapsista nyt Leluakatemian blogista

Onnistu hankalissa Halloween-tilanteissa: 12 visailukorttia ilmaiseksi

Halloweenina lapset ja monet erilaiset kodit kohtaavat hieman epätavallisissa puitteissa. Tilanne voi olla sosiaalisesti hieman haastava, josta sekä sinä että lapsesi selviätte paremmin, kun olette hyvin valmistautuneita. Käytä 12 tilannekorttiamme vaikka hauskaan roolileikkiin tai visailuun, joiden avulla voitte harjoitella sosiaalisia taitoja Halloweenia varten. Näin kasassa on kaikki ainekset karmaisevaan hyvään Halloweeniin!

10. lokakuuta 2022

Onko lapsellasi yksi tai useampi oppimistyyli?

Jokainen lapsi on yksilöllinen. Opimme kaikki omalla tavallamme, ja se muuttaa muotoaan läpi koko elämämme. Uutta oppiessamme yhdistelemme aistiemme välittämää tietoa ja opittuja metodeja tilanteen mukaan, emmekä aina ole tietoisia valinnoistamme.

Onko meillä kaikilla maailman ihmisillä sitten oma oppimistyylimme? Mitä oppimistyyli tarkoittaa, ja onko se olennainen käsite vuonna 2022? Lue lisää täältä.

9. syyskuuta 2022

Rantakassi: Muistilista rannalle lasten kanssa

Ota tästä fiksu muistilista sekä inspiraatiota, mitä perheen rantakassiin kannattaa laittaa jo kesän alussa – lista sisältää kaiken aurinkovarjosta ja ämpäreistä laastareihin ja välipalaideoihin. Saat myös hyviä käytännön vinkkejä, jos lapsesi sattuu kohtaamaan meduusan.

Lue tästä, mitä Lelutäti Kristina laittaa rantakassiin, jotta rantapäivä viiden lapsen kanssa sujuu mutkitta.

23. kesäkuuta 2022

Opi Leluakatemian perhospuutarhan perusteet

Onko sinulla kysymyksiä koskien Leluakatemian Insect Lore -perhospuutarhaa? Mitä toukat ja perhoset syövät, kuinka kauan ne elävät, ja mitä sinun tulee tehdä? Lue perusteellinen oppaamme täältä.

13. kesäkuuta 2022

Leikkiopas 2: Näin treenaat lihas-nivelaistia

Leikkioppaamme lihas-nivelaistin vahvistamiseen antaa sinulle:

  • Uuden näkökulman lapsesi päivittäiseen hyvinvointiin
  • Autat lastasi oppimaan paremmin
  • Tuet lapsesi kehitystä ja kehonkuvaa
  • Voit käyttää vinkkejämme hauskaan ja helppoon lihas-nivelaistin treeniin
12. toukokuuta 2022

Leikkiopas 1: Hauskaa tasapainoaistin harjoitusta lapsille

Tasapainoaisti on yksi tärkeistä sensomotorisista aisteistamme. Se luo perustan lapsesi kehitykselle, eikä sen stimuloiminen ole itse asiassa kovin vaikeaa. Se voi olla jopa superhauskaa – joten lue ja katso, miten voit helposti stimuloida lapsesi tasapainoaistia.

12. toukokuuta 2022

Mitä on sensomotoriikka? Leikkiopas ensisijaisen aistijärjestelmän ymmärtämiseksi

Tasapainoaisti (asento), lihas-nivelaisti (liike), ja tuntoaisti (kosketus) ovat ensisijaisia aistejamme, ja välttämättömiä sensomotoristen taitojemme kannalta. Jos nämä aistit ovat alistimuloituja, saattaa se näkyä lapsen fyysisenä levottomuutena ja huonona itsetuntona. Opi lisää ensisijaisten aistien stimuloinnista sensomotoriikan avulla.

12. toukokuuta 2022

Apua motoriseen levottomuuteen nukkumaanmenoaikana (Mitä on motorinen levottomuus?)

Mitä on motorinen levottomuus? Lue artikkelistamme, kuinka rauhoittaa motorista levottomuutta nukkumaanmenon aikana - saat monia hyviä toimintaterapeutin vinkkejä ja leikkejä, kuinka autat levotonta lasta rauhoittumaan.

11. toukokuuta 2022

Lasten kylpylelut: Tietoja kemikaaleista ja turvallisesta leikkimisestä kylvyssä

Tämän postauksen aiheena on kylpytuotteiden kemikaalit ja mihin tulee kiinnittää huomiota, kun ostat kylpyleluja lapselle. Opit myös, miksi ja miten kylpyhetkestä voi tehdä lapselle opettavaisen kokemuksen.
10. toukokuuta 2022

Toimivatko fidget-lelut? Lue toimintaterapeutin vastaus täältä

Onko totta, että puristeltavilla leluilla, Pop It -leluilla, tangle-keskittymisleluilla ja Fidget spinner -sormihyrrällä leikkiminen parantaa keskittymiskykyä?

Kokosimme tähän blogikirjoitukseen muun muassa sensomotoriseen asiantuntemukseen pohjautuvan selkeän vastauksen siitä, voivatko fidget-lelut auttaa lasta keskittymään paremmin, ja jos, niin miten ja miksi?

3. toukokuuta 2022

Parhaat vinkit aurinkovoiteen levittämiseen herkille lapsille

Tarkoittaako kesä ja aurinko teidänkin perheessänne kiukuttelevia lapsia ja turhautuneita vanhempia päivittäisen aurinkorasvashown vuoksi? Katso siinä tapauksessa maailman parhaat vinkit aurinkovoiteen levittämiseen täältä.

31. maaliskuuta 2022

Mistä leikkihiekka on tehty?

Oletko kuullut leikkihiekasta? Leikkihiekka on jotain ihan muuta kuin rantahiekka tai hiekkalaatikkohiekka. Lue lisää ja saat tietää, kuinka hiekka voidaan puristaa tiettyyn muotoon, valuttaa erilleen, muovata ja leikata loputtomasti.

22. maaliskuuta 2022

Ui turvallisesti merenneidon pyrstöllä - 4 tärkeää vinkkiä

Monet lapset ja nuoret unelmoivat merenneidoista ja syystäkin! Jo ajatuskin mahdollisuudesta päästä liikkuman vedessä sulavasti merenneidon tapaan on miltei taianomainen. Mutta onko merenneidon pyrstöllä uiminen turvallista? Lue tästä neljä tärkeää vinkkiämme merenneitouinnin aloittamiseksi!
22. maaliskuuta 2022

Näin valitset oikeankokoisen Wheely Bugin

Valitsetko vaarallisen tiikerin vai suloisen leppäkertun? Entä olisiko pieni vai iso malli parempi? Wheely Bug on yksi parhaimmista karkeamotoriikkaa stimuloivista päältäajettavista leluista pienille lapsille. Lue tästä oppaasta lisää erilaisista Wheely Bugeista.
22. maaliskuuta 2022

Montessori: Uusi, vanha näkökulma lasten oppimiseen

Oletko jo kuullut Montessoripedagogiikasta? Tässä pedagogiikka metodissa lapset oppivat hallitussa ympäristössä vapaan leikin kautta - aikuiset sekaantumatta. Tämä on jo melko vanha oppimistapa, mutta me opimme jotain uutta. Lue täältä lisää ja tule sinäkin hieman fiksummaksi.

22. maaliskuuta 2022

Näin mittaat lapsesi askelpituuden potkupyörää varten

Tästä oppaasta saat vinkit juuri oikean kokoisen potkupyörän valintaan lapsellesi. Onko sillä jotain tekemistä pyörän tuuma- tai runkokoon tai askeleen pituuden kanssa? Saa vastaus täältä.

11. maaliskuuta 2022

Näin valitset lapsellesi oikean potkupyörän

Haluatko tietää, kuinka löydät sen oikean potkupyörän juuri sinun lapsellesi? Tarvitsetko lisätietoa jarruista? Askeleen pituudesta? Renkaiden eri tyypeistä? Lue lisää täältä

10. maaliskuuta 2022

Leijaopas: Näillä ohjeilla leijaa lennättämään

Haluatko tuntea tuulen tuiverruksen hiuksissasi, saada raitista ilmaa ja punaiset posket kaupan päälle? Leijan lennättäminen on hauska harrastus, jossa koko perhe pääsee nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta. Tässä postauksessa kerromme vinkkimme siihen, miten saat leijan lentämään ja mikä leija sinun tulisi valita – lyhyesti sanottuna kaikki, mitä sinun pitää tietää, kun lennätät lapsen kanssa leijaa ensimmäistä kertaa.

25. helmikuuta 2022