Tue lapsesi kehitystä – lue ajatuksiamme lapsista nyt Leluakatemian blogista

Vinkit, kuinka ryhdytte oma-aloitteiseen vauvauintiin
28. huhtikuuta 2023

Turvallista ja rauhallista vauvauintia – omin päin!

Haluatko lähteä uimahalliin vauvan kanssa harjoittelemaan vauvauintia? Tiesitkö, että vauvauinnin kurssi ei ole välttämätön. Joskus voi jopa olla parempi ryhtyä harjoittelemaan omin päin, ja päättää itse oppituntien tempo. Baby-steps.dk:n Ann Helene kertoo parhaimmat ja tärkeimmät vinkit vauvauinnin aloittamiseksi.

Vappu 2023: Näin valitsette parhaimmat puvut ja ryhdytte roolileikkeihin
12. huhtikuuta 2023

Vappu 2023: Näin valitsette parhaimmat puvut ja ryhdytte roolileikkeihin

Osaatko vastata näihin kolmeen kysymykseen, jotka auttavat lapsen vapunasun valinnassa? Lue lisää vinkkejä vapun viettoon Leluakatemian blogista.

Kosketa lastasi - Helppoja vinkkejä vauvan hierontaan ja päivittäiseen kosketukseen
5. huhtikuuta 2023

Kosketa lastasi - Helppoja vinkkejä vauvan hierontaan ja päivittäiseen kosketukseen

Koronarajoitusten aikana koskettaminen oli käytännössä kiellettyä. Mutta on kuitenkin todella tärkeää muistaa koskettaa lähimmäisiämme, ja erityisesti olla lähellä vauvaasi.

Lue lisää, miksi kosketus on niin tärkeää, ja kuinka se edistää vauvasi hyvinvointia, unta sekä turvallisuuden tunnetta.

Isa leikkimässä vauvansa kanssa
5. huhtikuuta 2023

Havainnoi vauvaasi: Vinkkejä vauvasi signaalien ymmärtämiseen

Lue, kuinka opit ymmärtämään vauvasi signaaleja, ja miksi et voi olettaa kaikkien vauvojen kommunikoivan samalla tapaa.

Opi erottamaan vauvan itkun äänet
5. huhtikuuta 2023

Kuuntele vauvaasi: Helppoja vinkkejä vauvan äänien ymmärtämiseen

Olemme saaneet apua terveydenhoitaja Marianne Højer Andersenilta, joka kertoo omat parhaat vinkkinsä vauvan itkun kuunteluun ja ymmärtämiseen. Lue tästä, kuinka onnistut pysymään itse rauhallisena, ja kuinka kuulet/ymmärrät, mitä vauvan erilaiset itkut tarkoittavat.

Näin vahvistat lapsesi karkeamotorisia taitoa
3. huhtikuuta 2023

Leikkiopas 4: Vahvista lapsesi karkeamotorisia taitoja

Onko lapsesi vauhdissa kellon ympäri? Kiipeääkö hän jatkuvasti pöytien päälle, roikkuu puissa, tasapainoilee reunakiveyksillä ja heittelee kaikkea, mikä muistuttaa palloa?

Istu silloin alas ja lue tämä artikkeli samalla, kun otat pienen hengähdystauon. Lapsesi harjoittelee vain hieno- ja karkeamotorisia taitojaan täyttä häkää.

Leikkiopas 3: Näin treenaat lapsen tuntoaistia
20. maaliskuuta 2023

Leikkiopas 3: Näin treenaat lapsen tuntoaistia

Tuntoaisti viestii aivoille, kun iho rekisteröi kosketusta. Tämän jälkeen aivot päättävät, onko kutittaminen, halaaminen, kylmä tai kuuma joko miellyttävä vai uhkaava kokemus.

Onko lapsellasi voimakas vastareaktio halauksiin, pukemiseen, peseytymiseen tai muuhun kosketukseen? Lue tästä artikkelista lisää lapsen tuntoaistiherkkyydestä.

Hvad betyder STEM for børn?
17. maaliskuuta 2023

STEM-oppiminen – mitä se on?

STEM on metodi eri tieteenalojen oppimiseen, jonka pohjana on konkreettinen ongelmanratkaisu ja uteliaisuus. STEM-tyylisessä oppimisessa perinteiset akateemiset rajat tieteen, teknologian, tekniikan ja matematiikan välillä hämärtyvät, ja lapset kutsutaan olemaan keskeinen osa oppimisprosessia. Koska lapset oppivat parhaiten kokeilemalla itse.

Voit lukea aiheesta paljon lisää täältä.

Kaikki, mitä sinun tulee tietää Connetix-, Magna-Tiles- ja Magformers-tuotteista
23. helmikuuta 2023

Kaikki, mitä sinun tulee tietää Connetix-, Magna-Tiles- ja Magformers-tuotteista

Sopivatko Magna-Tiles-laatat yhteen Magformers-palikoiden tai Connetix-sarjan osien kanssa, ja mikä on kaikista paras magneettilelu? Mitä ostaa 3-vuotiaalle lapselle, ja onko magneettipallorata kestävää kehitystä tukeva lelu? Lue Leikkitätien perusteellinen opas liittyen magneettisiin rakennusleluihin ja saa vastaukset kaikkiin kysymyksiisi liittyen Magformersiin, Magna-Tilesiin ja Connetixiin. Kun olet lukenut oppaamme, tiedät kaiken tietämisen arvoisen magneettileluilla rakentamisesta.

Onko peukalosi keskellä kämmentä? Kokeile askartelujumppaa Leluakatemian kanssa.
16. helmikuuta 2023

Onko peukalosi keskellä kämmentä? Kokeile askartelujumppaa Leluakatemian kanssa.

Luovuus on loistava tapa juhlia mielikuvitusta. Monille se on tapa paeta arjen stressiä ja hälinää, ja toisille se on yksi tärkeimmistä työvälineistä. Ehkä savi, maalit ja muotit eivät ole kiinteä osa juuri teidän arkeanne, mutta jos sinä ja lapsesi haluatte olla luovia yhdessä, kurkkaa Leluakatemian blogiin, ja ota neljä helppoa Askartelujumppa-vinkkiämme käyttöön. Lapsesi on tottunut käyttämään luovuuttaan, mutta kenties sinun luova lihaksesi tarvitsee hieman vahvistusta? Saat sitä täältä. Hyppää mukaan!

Leijonanloikkia ja virstanpylväitä: Ota rauhassa, sillä aivot ovat plastiset
12. tammikuuta 2023

Leijonanloikkia ja virstanpylväitä: Ota rauhassa, sillä aivot ovat plastiset

Toimintaterapeutti Ann Helene kertoi meille, kuinka puhe, aistimotoriikka ja liike ovat yhteydessä toisiinsa. Lapsesi oppii kaiken ajallaa, vaikka toisten lapset saattavat osata syödä haarukalla ja veitsellä jo kontatessaan.

Harjoittele sosiaalisia taitoja Halloweenin aikana
10. lokakuuta 2022

Onnistu hankalissa Halloween-tilanteissa: 12 visailukorttia ilmaiseksi

Halloweenina lapset ja monet erilaiset kodit kohtaavat hieman epätavallisissa puitteissa. Tilanne voi olla sosiaalisesti hieman haastava, josta sekä sinä että lapsesi selviätte paremmin, kun olette hyvin valmistautuneita. Käytä 12 tilannekorttiamme vaikka hauskaan roolileikkiin tai visailuun, joiden avulla voitte harjoitella sosiaalisia taitoja Halloweenia varten. Näin kasassa on kaikki ainekset karmaisevaan hyvään Halloweeniin!

Mitä oppimistyylit tarkoittavat
9. syyskuuta 2022

Onko lapsellasi yksi tai useampi oppimistyyli?

Jokainen lapsi on yksilöllinen. Opimme kaikki omalla tavallamme, ja se muuttaa muotoaan läpi koko elämämme. Uutta oppiessamme yhdistelemme aistiemme välittämää tietoa ja opittuja metodeja tilanteen mukaan, emmekä aina ole tietoisia valinnoistamme.

Onko meillä kaikilla maailman ihmisillä sitten oma oppimistyylimme? Mitä oppimistyyli tarkoittaa, ja onko se olennainen käsite vuonna 2022? Lue lisää täältä.

Rantakassi: Muistilista rannalle lasten kanssa
23. kesäkuuta 2022

Rantakassi: Muistilista rannalle lasten kanssa

Ota tästä fiksu muistilista sekä inspiraatiota, mitä perheen rantakassiin kannattaa laittaa jo kesän alussa – lista sisältää kaiken aurinkovarjosta ja ämpäreistä laastareihin ja välipalaideoihin. Saat myös hyviä käytännön vinkkejä, jos lapsesi sattuu kohtaamaan meduusan.

Lue tästä, mitä Lelutäti Kristina laittaa rantakassiin, jotta rantapäivä viiden lapsen kanssa sujuu mutkitta.

Opi Leluakatemian perhospuutarhan perusteet
13. kesäkuuta 2022

Opi Leluakatemian perhospuutarhan perusteet

Onko sinulla kysymyksiä koskien Leluakatemian Insect Lore -perhospuutarhaa? Mitä toukat ja perhoset syövät, kuinka kauan ne elävät, ja mitä sinun tulee tehdä? Lue perusteellinen oppaamme täältä.

Leikkiopas 2: Näin treenaat lihas-nivelaistia
12. toukokuuta 2022

Leikkiopas 2: Näin treenaat lihas-nivelaistia

Leikkioppaamme lihas-nivelaistin vahvistamiseen antaa sinulle:

  • Uuden näkökulman lapsesi päivittäiseen hyvinvointiin
  • Autat lastasi oppimaan paremmin
  • Tuet lapsesi kehitystä ja kehonkuvaa
  • Voit käyttää vinkkejämme hauskaan ja helppoon lihas-nivelaistin treeniin
Leikkiopas 1: Hauskaa tasapainoaistin harjoitusta lapsille
12. toukokuuta 2022

Leikkiopas 1: Hauskaa tasapainoaistin harjoitusta lapsille

Tasapainoaisti on yksi tärkeistä sensomotorisista aisteistamme. Se luo perustan lapsesi kehitykselle, eikä sen stimuloiminen ole itse asiassa kovin vaikeaa. Se voi olla jopa superhauskaa – joten lue ja katso, miten voit helposti stimuloida lapsesi tasapainoaistia.

Mitä on sensomotoriikka? Leikkiopas ensisijaisen aistijärjestelmän ymmärtämiseksi
12. toukokuuta 2022

Mitä on sensomotoriikka? Leikkiopas ensisijaisen aistijärjestelmän ymmärtämiseksi

Tasapainoaisti (asento), lihas-nivelaisti (liike), ja tuntoaisti (kosketus) ovat ensisijaisia aistejamme, ja välttämättömiä sensomotoristen taitojemme kannalta. Jos nämä aistit ovat alistimuloituja, saattaa se näkyä lapsen fyysisenä levottomuutena ja huonona itsetuntona. Opi lisää ensisijaisten aistien stimuloinnista sensomotoriikan avulla.

Mitä on motorinen levottomuus?
11. toukokuuta 2022

Apua motoriseen levottomuuteen nukkumaanmenoaikana (Mitä on motorinen levottomuus?)

Mitä on motorinen levottomuus? Lue artikkelistamme, kuinka rauhoittaa motorista levottomuutta nukkumaanmenon aikana - saat monia hyviä toimintaterapeutin vinkkejä ja leikkejä, kuinka autat levotonta lasta rauhoittumaan.

Turvallisia leikkejä kylvyssä
10. toukokuuta 2022

Lasten kylpylelut: Tietoja kemikaaleista ja turvallisesta leikkimisestä kylvyssä

Tämän postauksen aiheena on kylpytuotteiden kemikaalit ja mihin tulee kiinnittää huomiota, kun ostat kylpyleluja lapselle. Opit myös, miksi ja miten kylpyhetkestä voi tehdä lapselle opettavaisen kokemuksen.