Ulkoleikit ja parhaimmat ulkolelut

Valitettavasti emme löytäneet hakuusi sopivia tuotteita.

Parhaimpia ulkoleluja ulkoleikkeihin

Melkein mikä tahansa lelu voi myös toimia ulkoleluna.

Useimpia leluja voikin sään salliessa viedä myös ulos.

On myös järkevää leikkiä mahdollisimman paljon ulkona, sillä ulkoleikit hauskoilla lasten ulkoleluilla virittävät aisteja aivan eri tavalla, kun verrataan olohuoneessa leikkimiseen.

Tuuli, pilvet, valo, kuumuus, kylmyys ja kaikki muut fyysiset haasteet, joihin voi kohdata leikin aikana puutarhassa, metsässä, rannalla, koulun pihalla tai puistossa, tekevät pelkkää hyvää lapsesi kehitykselle ja oppimiselle.

Mitkä ovat parhaimmat ulkolelut ulkoleikkeihin?

Vaikka voitte luonnollisesti viedä useimpia leluja myös ulos, on kuitenkin joitain asioita, jotka soveltuvat parhaiten ulkona leikkimiseen.

Esim:

Suuret kulkuvälineet

Keinut

Hyppynarut

Vesikannut

Koripallotelineet

Saippuakuplat ja saippuakuplakoneet

Hiekkalelut

Kroketti ja muut puutarha- ja kesäpelit

Tämän tyyppisillä leluilla voi olla vaikea leikkiä sisällä olohuoneessa. Olemme keränneet tällaiset lelut ulkoleikkien kategoriaamme, jotta voimme tehdä valinnastasi hieman helpomman.

Kuinka saada lapset leikkimään ulkona?

Ulkona leikkiminen on usein lasten lempipuuhaa aina siihen asti, kunnes he täyttävät noin 10-vuotta. Tässä vaiheessa kiinnostus mutaleikkeihin ja vatsaa kutkuttaviin keinutuokioihin saattaa hieman lopahtaa. Mutta jos sinulla on antaa mukaan ulkoleluja, joita voi vaihdella silloin tällöin, niin voit helposti auttaa säilyttämään lapsen terveellisen kiinnostuksen ulkoleikkeihin.

Kokeile esimerkiksi:

Ulkoleikkeihin tarkoitettua leikkikeittiötä, jonka avulla leivotut mutakakut sekä upeat hiekka- ja vesilelut kehittävät aisteja ja luovaa leikkiä.

Puutarhapelit pelattavaksi joko kahden kesken tai isommalla ryhmällä. Puutarha- tai kesäpelit ovat usein tavallisia pelejä suuremmassa mittakaavassa. Tällaisia voi olla esim. salkopallo tai muut hauskat ulkoleikit ja -pelit kuten Slackline, tasapainorata, minigolf, leijan lennätys, tikanheitto tai vaikka valtava laskuvarjo, jolla leikkiminen kehittää lapsen motorisia taitoja.

Lähde lapsesi kanssa leikkimään pihalle

Ulkona leikkiminen tekee hyvää sekä lasten terveydelle ja oppimiselle että lattiasi hyvinvoinnille - joten etsi tältä sivulta kunnolliset ulkolelut lasten ulkoleikkeihin.

Tee tästä vuodesta se vuosi, jolloin leikitte kaikista eniten ulkona ja ota ilo irti siitä, että asutte maassa, jossa sääilmiöt estävät ulkona leikkimisen vain aniharvoin.