Pukeutumislaatikko on leikkien & lelujen ykkönen

Pukeutumislaatikko on parasta maailmassa
20. maaliskuuta 2024

Pukeutumislaatikko on leikkien & lelujen ykkönen

Kun on töissä lelukaupassa, puhutaan töissä melko paljon leluista. Siis aika lailla.

Puhumme kaikista uusista, ihanista leluista, joita Leikkitädit Ann & Jane löytävät maailmalta esitelläkseen ne sitten asiakkaillemme, jotka innoissaan odottavat uutuuksia.

Puhumme omien lastemme suosikkileluista ja kaikista hyvistä leikkimuistoista, jotka liittyvät kauniiseen, punaiseen Tumbletop-keinuvatiin, siniseen Swingcariin tai Polydron-palikoihin, joista voi rakentaa vaikka leikkimökin pihalle. 

Puhumme siitä, mitä lapsemme haluavat jouluksi ja syntymäpäivälahjaksi, tai tuotteista, jotka ovat omalla toivelistallamme.

Keskustelemme siitä, mitkä lelut tai leikit auttavat omia lapsiamme, kun he painivat vähän vaikeampien asioiden kanssa.

Ja sitten puhumme siitä, mikä päihittää kaikki muut leikit ja lelut. Siitä, mikä toimii joka kerta, ja jonka parissa lapset keksivät aina jotain, joka kestää vuosikausia ja jonka voi myös antaa eteenpäin.

Jos pitäisi valita ehdoton ykkönen Leluakatemian Leikkitätien ja -setien suosikkilelujen joukosta, ei voittajasta ole epäilystäkään:

Naamiaisasut, roolileikit ja pukeutuminen on kaikista suosituin ja monipuolisin leikin muoto. Pukeutumislaatikko saa lapset kokeilemaan, käyttämään mielikuvitustaan ja harjoittelemaan itsensä ja toistensa ymmärtämistä pienestä pitäen aina teini-ikään asti.

Jos haluat tietää:

  • Miksi pukeutuminen joksikin toiseksi on tärkeää lapsellesi
  • Miten me aikuiset myös pukeudumme eri rooleihin joka ikinen päivä ajattelematta sitä
  • Miksi pukeutumis- ja roolileikki myös sosioekonomisesta näkökulmasta todella ansaitsee paikan top 3:ssa (ehkä yhdessä saippuakuplien, pallojen tai taikahiekan kanssa)
  • Mitä suosittelemme laittamaan pukulaatikkoon

...lue silloin tämä blogikirjoituksemme, ja saa uusi näkökulma lasten pukeutumisleikkeihin.

Psst - jos tarvitset vinkkejä oikeanlaisen naamiaispuvun valitsemiseen lapsellesi, lue myös tämä hyvä Leluakatemian puku- ja roolileikkiopas.

Pukeutuminen on yksi hauskimmista  - ja tärkeimmistä - leikkimuodoista. Pukeutuminen on yksi hauskimmista  - ja tärkeimmistä - leikkimuodoista.
Kurkistus pukulaatikkoon, ja pieni astronautti on valmiina seikkailuun.

Pukeutuminen ja roolileikit ovat ihmisen syvintä olemusta

Kuka olet oikeasti? Oletko se, joka olet syvällä sisimmässäsi, vai se, jonka muut näkevät ulkopuolelta? Vai molemmat?

Oletko aina samanlainen?
Vai riippuuko se siitä, mitä teet?
Tai miltä näytät tänään?
Tai kenen kanssa olet?

Kaikki nämä kysymykset liittyvät identiteettiin. Siihen, kuka sinä olet.

Lapset pohtivat usein identiteettiä, koska he ovat tottuneet eläytymään leijonan, koiran, lehmän, supersankarin, lentokoneen, kultakalan tai pahan velhon rooliin. He pystyvät tarvittaessa vetämään esiin useita eri versioita itsestään lyhyessäkin ajassa.

Itsensä testaaminen tällä tavalla on superjännittävää. Silloin voi pohtia vaikka seuraavia asioita:

"Entä jos olisin mehiläinen, perheenisä tai sirkustirehtööri? Miten puhun, miten liikun? Mitä ajattelen ja mitä haluan ruoaksi? Kuka on paras ystäväni? Mitä pelkään? Mihin aikaan menen nukkumaan?"
Pukeutumislaatikko voi pitää sisällään vaikka poliisin roolinPukeutumislaatikko voi pitää sisällään vaikka poliisin roolin
Koska olen poliisi, en varmaankaan pelkää hämähäkkejä, enhän?


Me ihmiset pukeudumme jotakin varten aina, kun päätämme olla muuta kuin alasti. Kun pukeudumme, pukeudumme tiettyyn tilanteeseen tai tarkoitukseen.

Onko pukeutumisella jotakin varten ja joksikin sitten eroa? Me aikuiset emme usein tunnista pukeutuvamme johonkin tiettyyn rooliin, mutta kaikella pukeutumisella on tekemistä identiteetin kanssa.

Ihminen on luonteeltaan leikkisä ja kokeellinen, ja olemme aina leikkineet pukeutumisen ja identiteetin kanssa. Aloitamme myös varhain, onneksi. Sillä kun uskallamme koettaa nähdä maailman astronauttina, koalana tai polkupyörävarkaana, harjoittelemme empatiaa, toisen asemaan asettumista.

Tämä tekee pukulaatikosta tärkeimpiä leikkivälineitä, joita voit antaa lapsellesi (ja itsellesi). Jos haluat nähdä esimerkkejä asuista, klikkaa tästä nähdäksesi satojen pukujen ja asusteiden valikoimamme.

Pieni tyttö, joka kokeilee lohikäärmeenä olemista päivän ajan.Pieni tyttö, joka kokeilee lohikäärmeenä olemista päivän ajan.
Pieni lapsi voi nähdä maailman lohikäärmeenä päivän ajan.

Mitä oikeastaan teemme sovituskopissa?

Nyt katsotaan maailmaa hieman toisesta vinkkelistä, kuin tavallisesti.
Jos olisit vierailulla Marsista käsin, etkä tietäisi mitään meistä oudoista Maan ihmisistä, mitä näkisit, kun ihmiset pukeutuvat ja laittavat hiuksensa aamulla? Tai kun he ovat sovituskopissa vaateostoksilla? Ihmisiä kokeilemassa kaikenlaisia vaatteita, kenties hymyillen tai vakavina, puolelta toiselle kääntyillen?

Tai kun valitsemme vaatteita ennen työhaastattelua, ennen tärkeää tapaamista tai treffejä?

Marsilainen näkisi ihmisten pohtivan, mitä haluamme olla. Mikä versio meistä itsestämme. Miten haluaisimme muiden näkevän meidät. Pukeudumme aina joksikin, kun pukeudumme.

Kun päätämme laittaa hiuksemme tai puemme päällemme vihreän puseron tai sinisen mekon, on se tapa määrittää, keitä olemme tänään.

Saatamme tuntea olomme jäykemmäksi, tai itsevarmemmaksi, tietyissä vaatteissa tai kengissä.

Saatamme myös tuntea olomme rennoiksi ja villeiksi tai pehmeiksi ja herkiksi - kaikkia tunnelmia ja käyttäytymistä voidaan korostaa tai lieventää vaatteilla – tai paremmin sanoen pukeutumalla.

Kun käytimme luukaulakoruja tai höyheniä hiuksissamme tuhansia vuosia sitten, halusimme näyttäytyä tietynlaisena muille. Sekä itsellemme.
Identiteetti on jotain, joka toimii ja määrittyy suhteessa muihin ihmisiin.
Aikuisten ’pukulaatikko’ roikkuu enimmikseen henkareissa tai siististi viikattuna Marie Kondo -tyyliin, mutta se on silti pukulaatikko.

Kun laitamme Marokosta torilta ostetut haaremihousut jalkaan, tai mustaa kajalia silmiimme, kun meillä on NYC:n lenkkarit jalassa tai kauniit islantilaiset neuleet hartioillamme, lavastamme itsemme vaatteilla ja asusteilla, jotka yhdistävät meidät muihin paikkoihin ja ihmisiin tietyillä tavoilla. Luomme siis eri tavoin kuvaa itsestämme yhteisössä. Se on oikeastaan aika kaunista, vai mitä?

Kun shoppailemme, leikimme pukeutumisella.Kun shoppailemme, leikimme pukeutumisella.
Shoppailu on yksi pukeutumis- ja roolileikkien muoto.
Tätä asua on varmaan mietitty muutaman kerran?
Kaikki pukeutumisen muodot ovat tapa tuoda esille omaa identiteettiämme.Kaikki pukeutumisen muodot ovat tapa tuoda esille omaa identiteettiämme.
Mitähän hän haluaa viestittää muille?

Pukulaatikko on vihreämpi valinta

Olet varmasti lukenut ja nähnyt monia kohtauksia puku- ja roolileikeistä, joissa lapset leikkivät aikuisten vaatteilla. Huiveja, korkokenkiä, lierihattuja ja miesten takkeja, joissa on isot taskut.

Vielä nykyäänkin lasten pukulaatikoista löytää poistettuja aikuisten vaatteita, ja tällainen kierrätys on erittäin käytännöllistä ja samalla hyvää kestävän kehityksen että kukkaron kannalta.

Kun ostat laadukkaita asuja ja asusteita, kestävät ne yhtä kauan kuin oikeat vaatteet.

Se tarkoittaa, että sinun lapsesi ja monet muutkin lapset voivat myöhemmin nauttia pukulaatikosta. Sisällön vai antaa eteenpäin perheelle tai ystäville, ja se vain paranee ajan myötä, samoin kuin vaikka kaunis kokoelma lasikoristeita tai hapanjuuritaikina.

Sen lisäksi, että pukulaatikosta voi aina vetää esiin loistavan vappuasun tai ihanan kammottavan asun Halloweenina, tarjoaa pukulaatikko upeaa leikkiä kaiken ikäisille lapsille vuosikausiksi. Joten jos etsit ympäristöystävällisempää leluvalikoimaa ja ajattelet kestävyyttä, panosta silloin laadukkaisiin leluihin ja pukuihin lapsen pukulaatikkoa ajatellen.

Lapset rakastavat pukeutumislaatikkoa - mutta mitä sinne pitäisi laittaa?Lapset rakastavat pukeutumislaatikkoa - mutta mitä sinne pitäisi laittaa?
Aikuisten vaatteet ovat hyvä idea pukulaatikkoon. Muun muassa.

Suosituksia puvuista ja asusteista

Kaikille teille vanhemmille ja kasvatusalan ammattilaisille, joilla on jo monipuolinen pukeutumislaatikko, joka pursuilee korkokenkiä, tekopartoja, elefanttipukuja, strutsihameita ja klovniperuukkeja: iso käsi Leikkitädeiltä. Ette välttämättä tarvitse ohjeistusta pukulaatikon tekemiseen. Mutta ehkä voit löytää muutaman hyvän idean lukemalla eteenpäin - tai ehkä sinulla itselläsi on hyviä ideoita, joita emme ole tulleet ajatelleeksi? Silloin voit kirjoittaa kommentin julkaisuun sivun alalaidassa.

Poimi tästä parhaat vinkkimme lasten pukulaatikon tekoon kotona.

Pukulaatikon läheisyyteen kannattaa sijoittaa iso peili. Mikään ei ole hauskempaa kuin nähdä itsensä pukeutuneena, ja lapset jaksavat leikkiä silloin paljon pidempään. Myös vanha vaateteline, johon voi ripustaa vaatteita leikin aikana, on hyvä idea.

Tässä on luettelo asioista, joita pukulaatikossa on hyvä olla. Se ei ole ehdoton luettelo asioista, jotka pitää hankkia, vaan vain inspiraatiota. Silloin jää myös jotain toivelistalle tuleville vuosille.

  • Käytöstä poistettuja aikuisten vaatteita, kuten takkeja, kenkiä, huiveja, hattuja, liivejä, hameita, henkseleitä, helmikaulakoruja (ei alle 3-vuotiaille tukehtumisvaaran vuoksi), paitoja, solmioita ja rusetteja. Juhlavaatteet ovat erityisen hyviä, koska on aina hauskaa olla ”ykköset päällä".
  • Hattuja, kypäriä, kruunuja ja hiuspantoja, joissa on korvat, paljetteja ja/tai sarvet.
  • Häntiä, hameita ja siipiä.
  • Vöitä ja henkseleitä isoille vaatteille.
  • Pukeutumisviittoja, jotka on helppo pukea ja riisua. Leluakatemian viitat voidaan pestä koneessa ja ne kestävät useita vuosia. Se on erittäin käytännöllinen asu niin isoille kuin pienillekin sekä sisä- ja ulkokäyttöön.
  • Laukut ovat myös leikissä hyviä, koska ne ovat loistavia lisävarusteita, jotka voivat tehdä asusta täydellisen ja vieläkin hauskemman. Mitähän lohikäärme tai Triceratops-dinosaurus kantaisi mukanaan?

Anna lapsesi hullutella pukeutumalla niin usein kuin mahdollista. Löydät uusia tuotteita pukulaatikkoon täältä vauvoille ja alle 8-vuotiaille lapsille tarkoitetusta pukukategoriastamme. Ole itsekin leikissä mukana, ja nauti omasta ’pukulaatikostasi’ hieman tavallista enemmän, kun valitset vaatteita aamuisin.

Iloisin terveisin, Leikkitädit

Related posts
Kommentit
Kerro meille mielipiteesi
Your email address will not be published