Rantakassi: Muistilista rannalle lasten kanssa

Muistilista rannalle
23. kesäkuuta 2022

Rantakassi - muistilista kivoimmalle kesäretkelle isojen ja pienten kanssa

Rantakassi on tärkein työkalusi, kun haluat tehdä rantapäivästä lasten kanssa onnistuneen. Mutta mitä sen pitäisi sisältää?

Tässä on käytännöllinen muistilista mukavaa rantapäivää varten, niin pääsette nopeasti liikkeelle tärkeimpiä asioita unohtamatta. Kun olette päässeet perille ja purkaneet tavaranne, on rannalta käsin usein melko vaikeaa saada käsiinsä niitä asioita, jotka unohtuivat kotiin. Siksi hyvä muistilista on korvaamaton.

Mitä rantakassin tulee sisältää?

Ajattele ihanaa retkeä rannalle aurinkoisena päivänä lastesi, niin isojen kuin pienten (0–15 v), kanssa. Ranta tarjoaa kosolti avaraa tilaa, raitista ilmaa, valoa taivaalta, mielenrauhaa ja mahtavia luontoelämyksiä kaikenikäisille monina vuodenaikoina. Mutta kuumana aurinkoisena päivänä ranta on monille meistä yksi parhaista paikoista, joissa viettää aikaa.

Mutta mitä rantakassiin pitäisikään pakata mukaan? Mitä on kiva olla mukana, ja mitä oikeasti tarvitaan?

Mitä pakata mukaan vauvalle, 18 kuukauden ikäiselle taaperolle, 7-vuotiaalle ja/tai teini-ikäiselle? Lelutäti Kristinalla on kokemusta kesäpäivistä rannalla lasten kanssa jo 20 vuoden ajalta, ja hänen rautaisella kokemuksellaan saat täydellisen muistilistan ihanaan rantapäivään perheen kanssa.

Rantakassi - tässä on pakkauslistasi:

Uimapuvut:
Itsellesi ja lapsille. Valitse mielellään jotain, joka on helppo pukea ja riisua, jotta hieman isommat lapset voivat itse vaihtaa vaatteet.

Vaatetus:
Ota mukaan joko pari isoa huivia tai mekko/hame (naisille ja miksei miehillekin), joten on helppo sujauttaa alushousut pois mekon/huivin alta ja pukea uimapuvut päälle rannalla vähän privaatimmin. Isot huivit ovat myös hyviä, jos lapset ovat päivän päätteeksi vähän viluisia ja väsyneitä, ja kaikki pyyhkeet on jo marinoitu merilevällä, hiekalla ja aurinkorasvalla.

Pyyhkeet:
Hupulliset pyyhkeet sopivat hyvin lapsille rannalla. Ehkä on parasta jättää kotiin hienot, kalliit pyyhkeet, ja ostaa sen sijaan isoja edullisempia kylpypyyhkeitä vaikka käytettynä ja käyttää niitä rantapyyhkeinä. Joten sillä ei ole niin väliä, pyyhitäänkö niihin myös kädet ja aurinkorasvat. Ota mukaan vähintään yksi pyyhe per henkilö, ja vielä pari ylimääräistä erityisen kostean päivän ja tavanomaisten vahinkojen varalle.

Jokin makuualusta:
Vanhalla täkillä tai päiväpeitolla pääset pitkälle. Hiekkaa tulee sen päälle koko ajan rannalla lasten kanssa. Näin se vain on. Voit myös ottaa heille jokaiselle mukaan oman ranta-alustan, mutta lapset päätyvät joka tapauksessa aina sinun peitollesi.

Aurinkosuoja:
Aurinko polttaa, myös Suomessa, kun olet rannalla. Veden heijastava vaikutus on salakavala. Tuuli voi saada auringon tuntumaan vähemmän voimakkaalta. Mutta ole varovainen. Auringon voimaa ei pidä vähätellä. Käytä vedenkestävää aurinkovoidetta, jonka suojakerroin on vähintään 30 ja lapsille jopa 50 etenkin etelänmatkalla.

Ota mukaan aurinkovarjo, iso sateenvarjo tai aurinkoteltta (jos ei ole liian tuulinen sää). Aurinkohatut ja aurinkolasit lapsille ovat myös hyviä. Käytä tarvittaessa UV-suodattimella varustettuja uima-asuja. T-paita suojaa myös.

Levitä aurinkorasvaa uudestaan jokaisen uintikerran jälkeen, vaikka aurinkovoide olisi vedenkestävää. Käytä myös riittävä määrä aurinkovoidetta - ohut kerros ei riitä.

Voit lukea lisää lasten auringolta suojaamisesta tästä jutusta

Tekeekö joskus mieli jättää retki rannalle kokonaan väliin, koska lapsesi kirkuu tai pötkii pakoon jo nähdessään aurinkovoidepurkin? Siinä tapauksessa voit toivottavasti hyödyntää toimintaterapeutti Ann Heleneltä saamamme vinkit aurinkorasvan levittämiseen kiperissä tilanteissa.

Uimavarusteet:
Osasipa lapsesi uida tai ei, on hyvä ottaa mukaan uimavarusteita, jotta voitte kaikki pitää hauskaa turvallisesti veden äärellä. Voitte ottaa kaikenlaisia ​​puhallettavia uimapatjoja ja -eläimiä mukaan leikkiin. Sukelluslasit, räpylät ja snorkkeli ovat myös hauskoja. Tai miten olisi merenneidon pyrstö?

Kannattaa ottaa mukaan myös uimavarusteita, jotka helpottavat lasten liikkumista meressä. Yhtäkkiä voi ilmaantua aalto, ja lapsen on mukava tuntea olonsa turvalliseksi. Uintivarusteiden valikoimastamme löydät erilaisia välineitä, joiden avulla lasta voi opettaa kellumaan, sukeltamaan ja uimaan.

Hiekkalelut: 
Rannalla on aina tekemistä, sillä se koostuu mitä hauskimmista ja monipuolisimmista rakennusmateriaaleista: hiekasta ja vedestä. Kun rakennelmat voi vielä kuorruttaa simpukankuorilla, merilevällä, lokkien höyhenillä, rantaan huuhtoutuneilla puunkappaleilla, kivillä ja meritähdillä, voi lapsesi päästää mielikuvituksensa valloilleen ​​ja rakentaa tuntikausia.

Kun tiedossa on leikintäyteinen rantapäivä, varmista, että rantakassissa on hiekkalelut: ämpäri, jotain, jolla kaataa vettä, lapio tai vastaava sekä hiekkamuotteja. Nykyään on saatavilla hiekkaleluja, jotka on valmistettu pehmeästä silikonista ja jotka voidaan taittaa ja jotka eivät vie lähes ollenkaan tilaa - superkätevää. Hyppynarulla, leijalla ja pallolla pääsee myös pitkälle.

 

Ruoka ja juoma: 
Kylmälaukut eivät maksa nykyään paljoa – varsinkaan tekstiiliset, joissa on foliovuoraus. Muista, että sinun pitää itse kantaa ne, joten älä ota koko jääkaappia mukaan. Pääset pitkälle myös pakastamalla vesi-ilmapalloja tai täytettyjä vesipulloja. Silloin ne voivat toimia halpoina jäähdytyselementteinä, ja sinulla on kylmää vettä juotavaksi, kun vesipullot sulavat.

Mieti gourmet-ruokaa joku toinen päivä. Nyt on suuntana ranta, ja sen on oltava hallittavissa oleva projekti. Nälkäiset lapset kitisevät, joten ota mukaan riittävästi ruokaa. On myös hyvä idea sopia mahdollisen jäätelön ostamisesta rannalla jo etukäteen.

Kaikilla perheillä on omat mieltymyksensä ruokien suhteen, joten emme tässä tuputa mitään uusia reseptejä. Jos kuitenkin haluat tehdä ruokailun helpoksi, suosittelemme, että otat mukaan:

  • näkkileipää
  • voita / pestoa
  • jotain levitettä (esim. maapähkinävoi, maksapasteija, mätitahna, hummus, tuorejuusto)
  • kurkkua, omenaa
  • paketin suolakeksejä
  • huuhdeltuja pikkuporkkanoita pussissa
  • pienen leikkuulaudan, voiveitsen ja teräsuojalla varustetun veitsen (saatavana suuremmista ruokakaupoista) tai veitsen käärittynä kosteaan keittiöpyyhkeeseen.

Näin sinun ei tarvitse tehdä välipaloja valmiiksi kotona. Voitte tehdä ne valmiiksi, kun on ruokailun aika. Levitettävien täytteiden juju on siinä, että ne eivät tipu vahingossa hiekkaan. Kosteaan keittiöpyyhkeeseen on hyvä pyyhkiä kädet ja suu.

Ihan pienille lapsille, jotka jo syövät kiinteää ruokaa, voit ottaa mukaan vauvan valmisruokaa tai vain pieniä annoksia puuroa tai sosetta. Keitetty pasta tai pienet liha-/kalapullat ovat myös hyviä. Muista myös lusikat tai pienet haarukat.

Ota mukaan termospullo, jossa on keitettyä vettä vauvan ruokaan, ja kahvin tai teen tekoon itsellesi - muista myös vauvan tuttipullo, pikakahvi ja kahvi/teekuppi. Ota mukaan myös pieni termospullo maidolla, sekä sokeria ja teelusikka. Maitojauhe on myös helppo retkellä.

Muut tarvikkeet syömistä ja juomista varten:
Juomamukit, esim. melamiinista valmistetut, jos et halua juoda pullosta.

Puhtaita rättejä / harsovaippoja, jotka on kostutettu vedellä ja kierretty mahdollisimman kuivaksi tiiviissä muovipussissa kasvojen ja käsien pyyhkimiseen (tai kosteuspyyhkeitä).

Kuivia ja puhtaita keittiöpyyhkeitä tai harsovaippoja, joiden päälle laittaa ruokatarvikkeet esille, kun on aika syödä.

Tyhjiä roskapusseja - kyllä, roskille (ja paljon muullekin - lue alempana).

Mahdollisesti suolaa ja pippuria pienissä valmispakkauksissa.

Puuttuvia asioita, jotka tästä lähtien ovat aina mukanasi:

  • Laastarit ja pinsetit ilkeiden ruusunmarjapensaiden oksien aiheuttamille pienille naarmuille ja piikeille.
  • Vaipat, aurinkohattu, 2 harsovaippaa ja muut vauvan tavanomaiset hoitotarvikkeet.
  • Paikallispuudutusvoide kaikkeen, mikä sattuu. Pelkästään sillä, että teet pipille jotain, on usein hyvin rauhoittava vaikutus lapseen.
  • Hammastikkuja - kaikkeen mahdolliseen.
  • Vaseliinia. Suolainen merivesi voi kirvellä paljon, jos huulissa on pieniä haavaumia. Vaseliini suojaa.
  • Roskapussi ja kosteuspyyhkeitä tai paperinenäliinoja akuutteihin wc-tilanteisiin. Kun on pakko, niin on pakko. Ja useimmat lapset oppivat tekemään hädän vaikka Paw Patrol- tai Frozen-ämpäriinsä, joka on vuorattu roskapussilla, jonka voi sitten vain heittää pois. Tadaa - ja ämpäri on taas kunnossa.
  • Muutamia pieniä kirjoja, joiden pariin voi käpertyä hetkeksi, jos uiminen ei oikein sujunut, sattui haaveri tai tuli riitaa.
  • Pieni pullo kotitalousetikkaa voi lievittää kipua, jos on joutunut lähikosketukseen meduusan kanssa.

Kaikki nämä ylimääräiset tavarat voivat olla pienessä pussissa, jonka laitat valmiiksi alkukesästä. Silloin se on helppo napata mukaan aina kun lähdet rannalle tai muille retkille.

Brændt af en brandmand. Vi kommer til undsætning med et par tips.Brændt af en brandmand. Vi kommer til undsætning med et par tips.

Polttiko meduusa? Ota nämä neuvot talteen:

  • Huuhtele haava merivedellä (älä käytä vesijohtovettä)
  • Älä hiero tai kuivaa vahingoittunutta aluetta
  • Kotitalousetikka voi neutraloida myrkkyä ja lievittää kipua
  • Jos et saa mahdollisia iholle jääneitä polttiaislonkeroita huuhdottua pois, yritä raaputtaa ne varovasti   pois pankki- tai muulla muovikortilla
  • Kun kaikki myrkky on poistettu iholta, voit halutessasi voidella kohdan paikallispuudutusvoiteella
  • Kipu menee tyypillisesti ohi puolen tunnin kuluessa.

Näppärän listamme avulla pakkaat tarvittavat asiat 5 minuutissa, ja rantakassi on valmis mukaan otettavaksi! Muista, että itse rantakassin ei tarvitse olla sen kummempi kuin vaikka Ikean tai Leluakatemian kätevä kassi.

Tunne uimaliput

On aina mukavaa tehdä retki rannalle kesäpäivänä, mutta Blue Flag -merkityt rannat ovat hieman helpompi valinta lapsiperheille. Suomessa on toistaiseksi vain yksi Blue Flag -sertifioitu uimaranta, mutta sinilippurantoja on hyvä pitää silmällä esimerkiksi ulkomailla reissatessa.  

Blue Flag -rannoilla on:

  • Hengenpelastajat
  • WC:t
  • Puhdas uimavesi
  • Jätehuolto
  • Hätäpuhelin tai matkapuhelinverkko
  • Tietoa alueen ympäristöstä ja luonnosta

Jos näet rannalla keltaisen lipun, sinun on kiinnitettävä huomiota olosuhteisiin. Punainen lippu osoittaa, että rannalla ei ole turvallista uida sinä päivänä. Uimavalvojat päättävät päivän uintiolosuhteiden mukaan lipun väristä niillä rannoilla, joilla on uimavalvontaa.

Keltainen lippu: Huomioi, että uintiolosuhteet voivat olla epävakaat. Se voi tarkoittaa, että tulee noudattaa varovaisuutta koskien mahdollisia vedessä olevia virtauksia, meduusoja, tuulisen sään aiheuttamia haittoja, tai joitakin muita tekijöitä – voit myös kysyä paikalla olevalta uimavalvojalta, mitä pitää ottaa huomioon.

Punainen lippu: Älä mene uimaan, kun rannalla on punainen lippu, sillä se varoittaa vaarallisista olosuhteista. Vedessä voi olla esimerkiksi voimakkaita virtauksia tai myrkyllistä levää.

Niin kotimaan kuin ulkomaan rannoilla voi törmätä punakeltaiseen lippuun. Se tarkoittaa tavallisesti vain sitä, että paikalla on hengenpelastajat, ja merkatuilla alueilla siten uimavalvonta.

Voiko vauvan ottaa rannalle mukaan?

Jotkut vanhemmat välttävät ottamasta hyvin pieniä vauvoja rannalle. Säästä riippuen kokemus voi olla niin pienen ihmisen aisteille melkoinen pommitus tuulta, aaltoja, hiekkaa ja aurinkoa. Ja mikä tärkeintä – ehkä itse olet hieman epävarma vauvan tuomisesta rannalle, jonka vauva aina aistii, ja on kenties siksi levoton ja tavallista hermostuneempi.

On kuitenkin täysin mahdollista ottaa hyvin pienikin vauva mukaan rannalle. Sen tulee tapahtua hänen ehdoillaan, eikä retkestä kannata tehdä kovin pitkää, mutta on ihanaa koko perheelle päästä ulos kuumana päivänä.

Muista, että aurinko on ankara herkälle iholle, eikä pikkulasten tulisi olla suorassa auringonvalossa. Vauvat on suojattava erityisen hyvin.

Pikkuinen voi olla kantoliinassa kahlatessasi vanhempien sisarusten kanssa. Muuten varjossa päivänvarjon alla tai aurinkoteltassa oleilu on hyvä idea. Varaudu runsaaseen läheiseen kehokontaktiin.

Ota mukaan mini-uima-allas, jotta pienimmät lapset voivat istua ja roiskia ja viilentää pakaroitaan silloin, kun he eivät ole vedessä. Pidä aina silmällä rannalla olevia lapsia iästä riippumatta.

Jos tarvitset päiväunet, voit joissakin paikoissa ottaa vaunut/rattaat mukaan rannalle, mutta älä peitä aukkoa – ”konepellin” alla tulee kiehumaan, ja lapsellesi on vaarallista nukkua suljetuissa rattaissa. Monet pienet lapset voivat ottaa nokoset vieressäsi varjossa.

Tarvitsetko tauon auringosta?

Kun rannalla on leikitty hyvä tovi, on mukava vetäytyä varjoon. Monilla rannoilla on metsää tai muuta luontoa lähellä. Siellä voit esimerkiksi syödä lounaan turvallisella etäisyydellä siitä, että hiekkaa pääsee hampaiden väliin. Toimii myös vain lepohetkeen tai kirjan lueskeluun kaikessa rauhassa.

Onko lapsessasi liikaa ruutia rauhalliseen hetkeen oikeastaan missään? Pakkaa siinä tapauksessa mukaan slackline, ja venytä se kahden puun väliin metsässä - tai puistossa, jos olet lähempänä sellaista. Se kestää vain hetken, eikä vie paljon tilaa laukussa - varsinkaan jos olet liikkeellä autolla.

Sitten voitte treenata tasapainoa, ennen kuin palaatte takaisin rannalle ja uskaltaudutte vielä kerran viileään veteen.

Rantakassi on nyt pakattu. Leipposaa matkaa!

Hyvää matkaa ja oikein hyvää kesää Lelutädeiltä ja -sediltä!

Related posts
Kommentit
Kerro meille mielipiteesi
Your email address will not be published